havadurum

'Aktif Yaş Alan Avrupalı Emektarlar Projesi' tanıtıldı

Çanakkale Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde yürütülen ‘Aktif Yaş Alan Avrupalı Emektarlar (AGES)’ Erasmus+ projesi kapsamında 20 Aralık Çarşamba günü İl Özel İdaresi toplantı salonunda ‘çoğaltıcı etkinlik’ programı gerçekleştirildi.

695

Program açılışı AB ve Dış İlişkiler personeli proje yürütücüsü Dr. Meral Yavuz Kartal tarafından yapılırken, projenin fikri çıktılarının tanıtımı ile proje kazanım paylaşımını AB ve Dış İlişkiler personeli proje koordinatörü Ozan Ceylan gerçekleştirdi.

Programda proje fikri çıktılarının tanıtımının yanı sıra ‘Aktif Yaş Alma Olgusu’ ile ilgili alanında uzman kişiler tarafından konuşma ve sunumlar yapıldı. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Uğur Yavuz ‘Emeklilik Sonrası Sivil Katılım ve İstihdam’ konusunda, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü personeli Serdar Taşdemir de ‘Aktif Yaş Alma Sürecinde Sağlık Hizmetleri ve Hastane Hizmetleri’ konusunda sunum yaptı.

Programda ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi personelleri Dr. Öğretim Üyesi Şefika Melike Çağatay ‘Yaş Almış Bireyler İçin Hayat Boyu Öğrenme ve Tazelenme Üniversiteleri’ konusunda, Doç. Dr. Gülşah Şahin ise ÇOMÜ bünyesindeki ‘Sağlıklı ve Aktif Yaşlanma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri hakkında konuşmalarını gerçekleştirdi.

Programa 100’e yakın katılımcının geldiği ifade edilirken; yaş almış bireyler, ilgili kamu kurumu personelleri ve üniversite öğrencileri hazır bulundu.

Katılımcılara; projenin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında hazırlanan ürünlerin hediye edilmesiyle program sona erdi.

(Haber Merkezi)

Paylaş