havadurum

“Soğuklarda hayvanları unutmayın”

Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Başkanı Meliha Danacı vatandaşları uyardı.

703
Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Başkanı Meliha Danacı soğuk kış günlerinde yiyecek ve su bulmakta zorlanan hayvanlar için sokaklara bir kap yemek ve ılık su bırakılması çağrısında bulundu. Danacı apartman sakinlerinden soğuk ve karlı havalarda sokakta yiyecek ve barınma sıkıntısı yaşayan hayvanlara karşı duyarlı olmalarını isterken, sokak hayvanlarına yiyeceğin apartman dışında çöplere yakın bir yerde verilmesi gerektiğini belirterek, hayvanların gece soğukta apartman içine alınmasını istedi.
 
Danacı apartman içinde yiyecek verilmemesi konusunda hayvan severlere uyarıda bulunurken: “Apartman içinde beslenince dışkılarını yapıyorlar. Bazı vatandaşlar da rahatsız oluyor. O yüzden hayvanların yiyeceğini dışarıda verelim, ama gece üşümemeleri için apartmanın zemin katına alalım” diye konuştu. Araç sahiplerini de uyaran Danacı soğuk havalarda araç motorlarına ısınmak amacıyla giren kedilerin başına kaza gelmemesi için aracı çalıştırmadan önce klaksona basın, ya da kaportaya vurun” derken kuşlar için de pencere önlerine ekmek kırıntısı ve yemek artığı bırakılmasını istedi.
 
Hayvan severleri hayvanlarını tasmasız gezdirmemeleri konusunda da uyaran ve dışkıların toplanmasına özen gösterilmesini isteyen Danacı: “Hayvan severler kış geldiği için dışkı konusunu önemsemezlik etmesinler. Bunun yazı, kışı, bir mevsimi yok. Çevreye karşı hassas olunmalı. Dışkı bırakmanın cezası 80 lira” derken, tasmasız bir hayvanın çocuk parkında bir çocuğu korkutması durumunda şikayet halinde cezai işlem uygulandığını belirtti. Sürücülere de trafik kazası sonucunda çarptıkları hayvanı yol ortasında çaresiz bırakmamaları konusunda uyaran Başkan Danacı: “Mutlaka çarptığınız hayvanı veterinere götürün” diye konuştu.
Paylaş