havadurum

“GESTAŞ müdürü gelip sorularımızı yanıtlasın”

İl Genel Meclisi’nde GESTAŞ ile ilgili yaşanan tartışmaların yankıları dün de sürdü. CHP’li il genel meclis üyeleri, Mart ayı toplantısının 2. birleşimine ait tutanağa ret oyu verirken, CHP’li Hakkı Öztürk, söz konusu tutanakta GESTAŞ ile ilgili yönelttiği soruların bulunmamasına tepki gösterdi.

997
Sorularına yanıt alamadığını yenileyen Öztürk; “Bir önceki toplantıya katılan GESTAŞ yetkilileri, boyunu bosunu gösterdi ve gitti. Toplantıya GESTAŞ’ın genel müdürü gelsin ve sorularımıza cevap versin. Mali İşler Sorumlusunun burada ne işi var” dedi.
 
 
İl Genel Meclisi üyeleri, Mart ayının 3. birleşimi için bir araya geldi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya mazeretli olan İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin katılamadı. Tekin’in yerine meclis başkanlığı görevini Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün yürüttü. Yoklamanın ardından başlayan toplantıda yer alan gündem maddeleri görüşüldü.
 
CHP’li il genel meclis üyeleri, Mart ayı toplantısının 2. birleşimine ait tutanağa ret oyu verdi. Söz konusu tutanakta GESTAŞ ile ilgili yönelttiği soruların bulunmamasına tepki gösteren CHP’li Hakkı Öztürk; “Bir önceki toplantıya katılan GESTAŞ yetkilileri, boyunu bosunu gösterdi ve gitti. Çünkü, sorduğum sorulara bir cevap alamadım. Toplantıya GESTAŞ’ın genel müdürü gelsin ve sorularımıza cevap versin. Mali İşler Sorumlusunun burada ne işi var” dedi.
 
Daha sonra söz alan Meclis Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün ise, Öztürk’ün yönelttiği soruların bir önceki tutanak mevcut olduğunu ve bu nedenle 2. birleşime ait olan tutanağa yazılmadığını ifade etti. Diğer meclis üyelerinin de olaya dahil olmasıyla gerilen ortama müdahale eden Akgün söz konusu tutanağı oylamaya sundu. CHP’li il genel meclis üyelerinin ret oyu verdiği tutanak oy çokluğu ile kabul edildi. Çanakkale’nin ilçelerinde bazı köylerin meskun alan tespitinin onayı ile ilgili 10 madde Bayındırlık ve İmar Komisyonu Başkanlığı’nda karma komisyona havale edildi.
 
Gündem maddelerinin ardından söz alan AKP’li Nurkan Şanda ise devlet hastanesinde 6 ay ve 6 yaş üstü çocuklar için yoğun bakım ünitesi olmadığı şeklindeki iddialara yanıt verdi. Devlet Hastanesi’nde 5 adet yoğun bakım ünitesi olduğunu belirten Şanda; “Hastanemizde genel yoğun bakım ünitesi, rehabilitasyon yoğun bakım ünitesi, kardiyoloji yoğun bakım ünitesi, nöroloji yoğun bakım ünitesi ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi hizmet vermektedir” dedi.
Paylaş