havadurum

“Emniyet müdürü neden görevden alındı?...”

Çanakkale`de 2012 yılından bu yana sürdürdüğü Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Müdürlüğü emrine Polis Baş Müfettişi olarak tayin edilen Osman Zoroğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. Zoroğlu tayini ile ilgili yorum yapmadı ama Başkan Gökhan, “Neden bu süreçte Çanakkale Emniyet Müdürü`nün görevi değişiyor?” imalı bir soru sordu. Bilindiği gibi Zoroğlu`nun görevden alınması, emniyet içinde tasfiyelerin bir parçası olarak değerlendirilmişti.

1244
Üçlü Kararname ile Çanakkale Emniyet Müdürlüğü görevinden alınarak, “kızak” diye tabir edilen, merkez görevine tayin edilen 1. Sınıf Emniyet müdürü Osman Zoroğlu, dün Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. Çanakkale sevdiğini ve alıştığını dile getiren Zoroğlu, “24 Eylül 2012`de görevimize başlamıştık, kısmet olursa 24 Şubat 2014`te görevimi devredeceğim. Şahsım adına Çanakkale`yi sevmiştim. Türkiye`nin birçok yerinden insan zengiliği var bu kentte. Çanakkale insanı medeni ve diyalogtan yana bir tavrı var” dedi. “Sizinle birlikte bu kentte görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade edebilirim” diyen Başkan Gökhan ise, “Kişiliğiniz, tavır ve tavranışınız, yumuşak görünüşünüz, kentte de bir rahatlık sağladı. Özellikle Gezi olayları sırasındaki davranışınız, yaklaşımınız, tam bu kente uygun bir biçimde geliştiğini söyleyebilirim. Elbette ki insanların demokratik talepleri şiddet ile bastırılmamalı. Türkiye`nin birçok yerinde polis olayları şiddet ile bastırmaya çalışıyor. Aslında polis, bu tür olaylarda eyleme katılanları korur. O bakımdan Çanakkale`de kimsenin burnu bile kanamadan bu süreci atlattığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Keşke terfien gitseydiniz”
Başkan Gökhan, Emniyet Müdürü Zoroğlu`nun başarılı olduğunu ve terfi etmesi gerektiğini ifade ederek, “Ben bu sıkıntılı süreçte sizin tayininizi anlamlı bulmuyorum. Bu patırtı, kimvurduya gidildiği bir süreçte Çanakkale Emniyet Müdürü`nün görevde kalması gerektiğini düşünüyorum. Acaba diyorum; Gezi olaylarında burada bir sorun çıkmadı şeklinde mi düşündüler? Diye de düşünmeden edemiyorum. Tabi şimdi biz sişasetçiyiz ya, aklımıza da şeytanlıklar geliyor, bunları da sizin yüzünüze karşı paylaşmam gerekiyor. Yani neden bu süreçte Çanakkale Emniyet Müdürü`nün görevi değişiyor? Türkiye`de kan gövdeyi götürürken, Çanakkale`de insanlar bir arada barış içinde demokratik tepkilerini dile getirdiler. Takdir görmeniz gerekirken bu görev değişikliği beni düşündürdü. Bu kentte barışın bozulmasını asla istemiyoruz. Umarım sizin yerine gelen müdür de aynı bakış açısına sahiptir diye umuyorum. Keşke terfien gitseydiniz. Umuyorum Ankara`da da bu durum fark edilir ve bu yanlıştan dönülür” şeklinde konuştu.
 
 
“Şoför esnafının taleplerini yakından takip ediyoruz”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Servisçiler Kooperatifi ve Kamyoncular Kooperatifi üyeleri ile birlikte düzenlenen kahvaltı etkinliğinde buluştu. Kahvaltıya Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir de katıldı. Kahvaltı etkinliğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, esnaf odalarıyla her ay düzenli olarak gerçekleşen toplantılarda taleplerin yanı sıra sorunları da masaya yatırdıklarını belirterek, servisçilerin ve kamyoncuların başta olmak üzere şoför esnafının taleplerini yakından takip ettiklerini dile getirdi. Son olarak Belediye Meclisi`nde de görüşülen S plakalar konusunda bilgilendirme yapan Başkan Gökhan, özellikle korsan kullanıcıları engellemeye yönelik çalışma gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Gökhan, Trafik Komisyonu`ndan bir talepleri bulunduğunu da belirterek; “S plakası olan araçların yalnızca Çanakkale Belediyesi sınırında değil, tüm ilde servis yapabilmeleri talebimiz var. Bu konuda oda başkanımız da bizimle hemfikir. Çanakkale`de S plakası alan arkadaşlarımız, ilin diğer bölgelerine de servis yapabilmeliler. Böylelikle iş hacimleri de genişlemiş olur” diye konuştu. Haksız rekabet ve korsan kullanıcıları engelleme konusunda da birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gökhan; “Haksız rekabete karşıyız. Şoförler Odası, Emniyet Müdürlüğü ve biz bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Sizler de bizlere gerektiğinde bildirimde bulunmalısınız. Ancak şu an büyük bir sorun olduğunu zannetmiyorum” diye konuştu. Tasarlanan projelerden de söz eden Başkan Gökhan, kamyon garajının yeniden düzenlenecek olmasının yanı sıra, kentin merkezi bir alanında servis araçlarının park edebilmesine yönelik otopark alanı düzenlenmesi için çalışmaların başladığını kaydetti. Başkan Gökhan, otopark alanı için uygun bir alanın belirlenmesi ile birlikte çalışmaların hızlanacağını söyledi. Kahvaltı etkinliği, karşılıklı sohbet ve fikir alışverişi ile devam etti.
 
 
Gökhan`dan Üzen`e ziyaret
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ile Borsa`da düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine devam eden Başkan Gökhan, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu. Borsa Başkanı Kaya Üzen, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı yerel ve geneldeki ekonomik faaliyetler hakkında bilgilendirdi. Ülkenin yoğun gündemi ile birlikte ekonomik verilerin ve borsanın da hareketli olduğuna değinen Üzen, Çanakkale ölçeğinde de tarımsal ekonomiyi değerlendirdi. Üzen, bu yıl yağışların çok az olması nedeniyle kuraklık sorunuyla karşı karşıya olunduğunu belirterek çiftçilerin de sıkıntıda olduğunun altını çizdi. Henüz fiziki olarak zarar gören tarımsal ürünün bulunmadığını belirten Üzen, Nisan ve Mayıs aylarında da beklenen yağışların olmaması durumunda ciddi sıkıntıların doğabileceğini belirtti. Görüşmelerin ardından Başkan Gökhan ve Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri, öğle yemeği ile birlikte karşılıklı sohbet etme imkânı buldu.
Paylaş