havadurum

Üretici kolaylık bekliyor

Çanakkale’de devam eden yağışlar nedeniyle başta zeytin ve buğday olmak üzere yüzlerce dönüm ekili alanın zarar gördüğünü belirten Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus üreticilerin kredi ödemeleri konusunda kolaylık beklediğini söyledi.

488
Şiddetli devam eden yağışların başta zeytin ve buğday olmak üzere üreticiye zarar verdiğini belirten Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus beklenenin üzerindeki sağanak yağışın birçok ürüne zarar verdiğini, yağışların halen devam ettiğini ve hasar tespitinin sürdüğünü belirterek, üreticilerin kredi ödemeleri ve borçlarının ertelenmesi konusunda kolaylık beklediğini söyledi.
 
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, zeytin ve buğday üreticisinin zarar gördüğünü belirterek, yağmurlarla birlikte zeytinlik alanların bir kısmının üstünün çamurla kapandığını, bir kısmının ise yağışlarla ve selle gittiğini belirterek üreticinin zor durumda kaldığını, su durmuş buğday ekili alanların ise bozulmuş olduğunu ifade etti. Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus Genel Merkezden gelen ekiple Çanakkale’de hasar tespit çalışmaları yapıldığını belirterek, yağışlar devam ettiği için zarar gören üreticilerin başvurularının halen sürdüğünü belirtti.
Paylaş