havadurum

TİP Çanakkale’den Sosyalist Cumhuriyet Mitingi Çağrısı

TİP Çanakkale İl Başkanı Cem Özcan, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk mitingine katılmak için herkesi davet etti. AYM’nin Can Atalay’ın haklarının ihlal edildiğine karar vermesinin ardından, mitingde Atalay’ın özgürlüğü vurgulanacak.

1072

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çanakkale İl Başkanı Cem Özcan, 28 Ekim Cumartesi günü Ankara Anıtpark’ta yapılacak olan “İkinci Yüzyılında Cumhuriyete Özgürlük” Mitingine katılmak için halkı çağrıda bulundu. Özcan, Cumhuriyetin ilk yüzyılının son, ikinci yüzyılının ilk mitingi olacağını belirterek, “Kaynakların gerçekten halk için kullanıldığı, aydınlık, özgür bir Sosyalist Cumhuriyete ihtiyacımız var” dedi.

“Özgür bir Sosyalist Cumhuriyete ihtiyacımız var”

Özcan, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetin ilk yüzyılının son, ikinci yüzyılının ilk mitingine herkesi davet ediyoruz. Siyasi olarak seneler boyunca rövanşist duygularla yok edilmeye çalışılmış, iktidar, muhalefet, burjuvazi, kapitalizm ve siyasal İslam tarafından ablukaya alınmış yıpratılmış bir cumhuriyet var. Şu anda yapılacak olan tüm kutlamaların gerçekçi olmayacağını biliyoruz. Kaynakların gerçekten halk için kullanıldığı, aydınlık, özgür bir Sosyalist Cumhuriyete ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

"Can Atalay'ı Anıtpark’ta ki mitingimiz de yanımızda görmek istiyoruz"

Özcan, ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar verdiğini hatırlattı. TİP İl Başkanı Özcan, Can Atalay’ın Gezi’de adaletsizliğe, keyfiliğe ve baskıya direnenlerin, yaşamı ve doğayı savunanların umudu ve Gezi’nin simgesi olduğunu vurgulayan Özcan, “Soma faciasının, Ermenek maden kazasının, Çorlu tren kazası, düşünce suçları gibi bir çok toplumsal davanın avukatlığını yapmış Hatay Milletvekili Can Atalay’ı 28 Ekim Cumartesi günü saat: 16.00 da Ankara Anıtpark’ta ki mitingimiz de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

“Yeni yüzyılda Sosyalist Cumhuriyet hedefimizi haykıracağız”

Özcan, son olarak mitingde Can Atalay’ın özgürlüğünü, Hatay halkının iradesinin meclise yansımasını haykıracaklarını kaydederek, “Soma faciasının, Ermenek maden kazasının, Çorlu tren kazası, düşünce suçları gibi bir çok toplumsal davanın avukatlığını yapmış Hatay Milletvekili Can Atalay'ı 28 Ekim Cumartesi günü saat: 16.00 da Ankara Anıtpark'ta ki mitingimiz de yanımızda görmek istiyoruz. Orada Can Atalay’ın özgürlüğünü, Hatay halkının iradesinin meclise yansımasını ve yeni yüzyılda Sosyalist Cumhuriyet hedefimizi haykıracağız. Asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm dostlarımızla 28 Ekim Cumartesi Saat 16:00 da Anıtpark ta buluşmak üzere” açıklamasında bulundu.(Damla Yeltekin)

Paylaş