havadurum

Şahbaz, sürgün ve mobbing iddialarını Meclis gündemine taşıdı

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Emirhan Şahbaz, belediye personelinin sürgün iddialarını başkanlık makamına sordu.

878

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısında İYİ Parti Grup Başkanvekili Emirhan Şahbaz, belediye personeline yönelik sürgün ve mobbing iddialarını gündeme taşıdı. Şahbaz, parti içi hesaplaşma nedeniyle belediye personelinin sürgün edildiğini ileri sürerek, “Parti içi çatışmalara alet edilerek yapılan görevlendirmeler olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Mobbinge varan bezdirme çalışmaları olmuş”

Şahbaz, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye kadrolarında bir çok değişiklik yapıldığını hatırlatarak, “Üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz ki, bazı personellerimiz adeta sürgünle gönderilir gibi görevlendirilmiş. Üzerlerinde mobbinge varan bezdirme çalışmaları olmuş. Bu işlem hem sürgün edilen arkadaşlarımıza hem de sürgün edilen yerdeki diğer arkadaşlarımıza büyük ayıptır. Sürgün edilenin size göre bir kabahati olabilir, sürgün etmiş olabilirsiniz. Bu da parti içi çatışmalara alet edilerek yapılan görevlendirmeler olduğunu düşünüyoruz. Ancak o alanda çalışan diğer arkadaşların şu psikolojiye giriyor; ‘Ben bu belediyenin sürgün makamında çalışıyorum. Belediyenin en dibinde çalışıyorum.’ Bu kişinin sürgün edilmesinde bir kabahati olmasa bile, sürgün makamındaki çalışanlarımızı bu psikolojiye sokuyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Mağdur edilen ve sürgüne gönderilen bu arkadaşlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?”

İYİ Partili Şahbaz, Belediye Başkanlığı makamına bazı sorular yönelterek sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Onlardan da yüksek verim ve performans bekliyoruz. Parti içi siyasi hesaplaşmalarınızı belediyedeki emekçiler üzerinden, bu emekçilerin ekmeği üzerinden görüyorsunuz. İnsanlar ekmek derdinden olmasalar belki bu işlemler için hukuki yollara başvuracaklar. Ancak çaresizlikten bu yollara da başvuramıyorlar. Etik olmadığı gibi hukuka da uygun olmayan bu görevlendirmeler ve yer değiştirmeler ile ilgili düşünceleriniz nedir? Mağdur edilen ve sürgüne gönderilen bu arkadaşlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?”

"Eleştiriyi doğru bulmuyorum"

Belediye Başkanvekili Bülent Şarlan ise, “Emekçiler üzerinden parti içi çalışmalar için bir tavır takınıldığı ve kararlar verildiği eleştirisini yaptınız. Bu eleştiriyi doğru bulmuyorum. Yeni bir dönem ve bu dönemde bazı görev değişiklikleri olmuştur. Bunları sürgün diye nitelendirmek haksızlık olur diye düşünüyorum. Bazı görev değişiklikleri de olacaktır. Bu değişiklikler liyakate uygun olacaktır. Haksız bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. Mağdur olduğunu düşündüğünüz çalışanımız varsa; bizlere ulaşırsa en yakın zamanında değerlendirir ve en objektif kararı vermeye çalışırız” dedi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş