havadurum

Çanakkale’de kezzaplı saldırgan hakim karşısına çıktı!

Çanakkale’de kezzapla saldırıya uğrayan B.A.'nın (24) davasının ilk duruşması görüldü. 'Canavarca hisle silahla kasten yaralama' suçlamasıyla yargılanan R.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

738

Çanakkale’de bir masaj salonunda B.A’ye (24) kezzapla saldıran tutuklu sanık R.A.’nın(41), ‘canavarca hisle silahla kasten yaralama’ suçundan 2’nci Asliye Ceza Hakimliği’nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Tutuklu sanık R.A.’nın kezzapla saldırıyı gerçekleştirmeden önce müşteki B.A’ya, ‘Senin yüzünü tanınmayacak hale getireceğim’ dediği öğrenildi. Duruşmadaki savunmasında ‘pişman’ olduğunu belirten tutuklu sanık R.A.’nın, mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Çanakkale’de kezzapla saldırıya uğrayan B.A.'nın (24) davasının ilk duruşması bugün görüldü. Sanık R.A. (41), 'canavarca hisle silahla kasten yaralama' suçlamasıyla 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Saldırgan, kezzapla saldırıyı gerçekleştirmeden önce B.A.'ya "Senin yüzünü tanınmayacak hale getireceğim" demişti.

Ne olmuştu?

26 Aralık tarihinde İsmetpaşa Mahallesi'nde bir masaj salonunda R.A., B.A. ile tartıştığı sırada, yanında getirdiği öğrenilen kezzapla kadına saldırdı. B.A.'nın çığlıklarını duyan T.Y. arkadaşına yardım etmek için olaya müdahail oldu. T.Y.’de sanık R.A.’nın attığı kezzap nedeniyle kollarından yara aldı. B.A., Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. B.A.’nın Yanık Ünitesi'ndeki tedavisi ise devam ediyor.

Sanık, 'Sevdiğinin yüzüne kezzap attı' videosu paylaşmış!

R.A.'nın saldırıyı gerçekleştirmeden önce 3 Aralık tarihinde sosyal medya hesabından 'Sevdiğinin yüzüne kezzap attı' başlığıyla bir video paylaştığı ortaya çıkmıştı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ezine’de gözaltına alınan R.A., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

“Paniklediğim için böyle bir olay gerçekleşti”

Duruşmada, R.A. SEGBİS sistemiyle katılırken, müştekiler B.A. ve T.Y. duruşma salonunda hazır bulundu. R.A., 2 yıldır aynı masaj salonuna gittiğini ve B.A. ile arasında duygusal bir yakınlık olduğunu iddia etti. Olay günü, masaj salonuna gidip bir arkadaşı tarafından gösterilen videoyu sorduğunu ve çıkan tartışmada paniğe kapılarak kezzabı B.A.'nın yüzüne attığını söyledi. R.A. mahkemede verdiği ifadesinde, “masaj salonunun bodrumunda yer alan mermerler için kezzabı getirdiğini iddia ederek, “Üst kata çıktığımda B.A. ile konuşmak istediğimi söyledim. B.A. ile birlikte bir odada konuşmaya başladık. Asit dolu şişe yanımda değildi. Onlara arkadaşımın gösterdiği görüntüleri sordum ve tartışmaya başladık. Tartışmadan sonra odadan çıkarken orada çalışan 2 kadın üzerime doğru gelince panik yaptım. Ben de asit dolu şişeyi alarak B.A.’nın yüzüne doğru boşalttım. Paniklediğim için böyle bir olay gerçekleşti. Pişmanım” dedi.

Sanığın ifadelerinde çelişkiler bulunuyor

Hakimin, sanık R.A.’nın mahkemede verdiği ifadesiyle, savcılık ve emniyetteki ifadelerin çeliştiğine dikkat çekmesi üzerine R.A. ise, “Olayın şokuyla kendimde değildim. Ne söylediğimi bilmiyordum” diye cevap verdi.

Müşteki B.A. ise R.A. ile arasında duygusal bir ilişki olmadığını, saplantılı bir şekilde kendisine yakınlaşmak isteyen R.A.'yı reddettiğini belirtti. Olay günü, R.A.'nın kendisine tehditler savurduğunu ve sonrasında kezzapla saldırdığını ifade eden B.A. ifadesinde şu sözlere yer verdi; “Saplantılı bir şekilde ısrara devam edince kendisine hizmet vermek istemedim. Bunun üzerine işletmeye fazla para teklif ederek seans almak istiyordu. Olay günü benimle konuşmak istedi. Ben de müşterilerin yanında tatsızlık çıkmasın diye kabul ettim. Bana görüntüleri sordu, ‘neden böyle bir şey’ yaptın diye sordu. Ben de benim hayatıma karışamayacağını söyledim”

“Asidi aldıktan sonra saçımdan tutarak yüzümü çevirip suratıma doğru bütün asidi boşalttı”

Psikolojik olarak süreci atlatamadığını beyan eden B.A., olayı şu şekilde anlattı, “R.A.’ya benim hayatıma karışamayacağını söyledim. Bunun üzerine ‘Şimdi görürsün kim olduğumu. Senin yüzünü tanınmayacak hale getireceğim’ diyerek bodrum katına bıraktığı asidi aldıktan sonra saçımdan tutarak yüzümü çevirip suratıma doğru bütün asidi boşalttı. Olaydan sonra 1 ay boyunca tedavi gördüm. Tedavi sürecinde çok zorlandım. Psikolojim çok bozuldu. Sürekli rüyalarıma olay anını görüyordum.”

“Saçından tutup yüzünün çevirip asidi yüzüne doğru boşalttı”

Müşteki T.Y. ise sanık ve B.A.’nın telefon konuşmalarına şahit olduğunu ifade ederek, R.A:’nın B.A.’yı tehdit ettiğini belirterek, “‘Seni Bergen gibi yapacağım’ dediğini duydum. Olay günü R.A. ile B.A. konuşmak için bir odaya girdi. Bir süre sonra odadan yüksek sesle bağrışmalar gelince kontrol etmek için odaya girdim. Bir süre sonra odadan yüksek sesle bağrışmalar gelince kontrol etmek için odaya girdim. Daha sonra koridora çıktık. O sırada R.A., B.A’nın saçından tutup yüzünün çevirip asidi yüzüne doğru boşalttı. Orada benimde kollarıma asit bulaştı” dedi.

Mahkeme, dinlenen tarafların ardından R.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 1 Ağustos tarihine erteledi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş