havadurum

Çanakkaleli esnaflardan Turan’a ziyaret

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ve beraberindeki heyet İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ı ziyaret etti.

767

İçişleri Bakan Yardımcısı ve 25, 26 ve 27. Dönem AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, il, ilçe oda başkanları ve üyelerini ağırladı.

Özcan, Bülent Turan’ın her geldiklerinde gerek mecliste gerekse bakanlıkta her zaman kapısını açtığını ifade ederek, “Sayın Turan, kişisel ve özel taleplerimiz dâhil olmak üzere teşkilatımızla alakalı bütün taleplerimizi karşılıksız bırakmadı. Taleplerimizi ilettiğimizde daha Ankara’dan ayrılmadan birçoğu çözüldü. Çanakkale’mizin bir evladı olarak, Ankara’da bizim bir kapımız, bir evimiz var. Emekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Turan ise, yoğun toplantı ve iş trafiğinin ortasında Çanakkale’den hemşehrilerini ağırladığında mutlu olduğunu söyleyerek, “Esnaflarımız, ülkenin, ekonominin, siyasetin nabzını tutan en kıymetli yerlerdir. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Halkın en çok içini döktüğü yerler buralar. Buraların temsilcileriyle olmaktan büyük keyif alıyoruz. Bu sayede halkımızın hissiyatını ve baktığı yeri görüyoruz” dedi.

‘GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ’

Turan, esnafın bu toplumun refahı, güvenliği ve sükûneti için en önemli etkenlerden biri olduğunu belirterek, “Kayseri’yi gördünüz ortalığı bir günde karıştırdılar. Göçten kaynakları sorunlarımızın farkındayız. Ancak, bu sorunlardan kaynaklı kimsenin evini, arabasını yakmak kabul edilebilir şeyler değil. 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimizle, aklıselim ile hareket ederek bu süreci aşacağımızdan eminim. Bu konuda en çok da esnaflarımıza görev düşüyor. Biz ülke olarak zayıf olamayız eğer olursak, ülkemizin kuzeyine ve güneyine bakın, her tarafımız ateş çemberine döndü. Her alanda, hem ticarette hem siyasette hem orduda hem de maneviyatta güçlü olmak zorundayız. Son olaylarda gördük ki ‘onlar iş başında ama bizde iş başındayız’. Geri adım atacak halimiz yok. Devletimizin birliği beraberliği ve bekası her şeyden önce gelir.” diye konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş