havadurum

Soydan içinde bulunduğumuz durumu anlattı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü ve Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale’de merkeze bağlı Dörtyol Köyü’nü ziyaret etti. Köy muhtarı Ali Alp tarafından karşılanan Soydan, burada Dörtyol Köyü sakinleri ile sohbet etti.

1019
Güncel gelişmeleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları ile ilgili Dörtyol sakinlerine bilgi veren Soydan, hem soruları yanıtladı hem de Dörtyol Köyü’nün sorunlarını dinledi. Soydan, burada hayvan ithalatı, özelleştirmeler başta olmak üzere AKP hükümetinin tarım ve ekonomi politikalarını eleştirdi. Soydan, “Türkiye tarımda kendi kendine yeten ender ülkelerden biriydi. Bugün kurbanlık hayvanını bile ithal eder hale geldi. Dünyanın öbür ucundan hayvan geliyor. Peki kim kazanıyor bu işte? Getirip götüren aracılar! Onlar da AKP çevresinden. Oysa bu memlekette hayvancılıkla geçimini sağlayan ve bu ithalat durumu yüzünden sıkıntı yaşayan, hayvanlarını satmak zorunda kalan bir sürü vatandaşımız var” dedi.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “AKP göreve geldiği on yıl sonunda memleketin birçok değerini, Türkiye’nin kuruluş sürecinin tanığı olan birçok kurumu sattı” diyerek özelleştirmelere tepki gösterdi. Soydan, “Çok uzağa gitmeye gerek yok. Bakınız tekeli 280 milyon dolara sattılar. Alan firma çok kısa bir süre sonra yaklaşık 900 milyon dolara elinden çıkardı. Aradan geçen iki sene sonra yine başka bir firmaya 2 milyar 100 milyon lira civarında ücretle tekrar satıldı. İki-iki buçuk sene içinde bu kadar kar getiren bir kurum yok pahasına satıldı. Böyle bir ekonomi idaresi dünyanın neresinde var? Satılacak başka bir şey kalmadı arkadaşlar. Vatan toprakları dahi, yabancı sermayeli bankalar tarafından haciz yoluyla alındı. Bir vatanın birliği bütünlüğü kaldı. Onu korumalıyız” dedi.
 
“Memlekette hiçbir şey iyiye gitmiyor” diyen CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Sadece ekonomide ya da tarımda değil aynı zamanda sosyal hayatta da çok önemli sıkıntılar yaşamaya başladık. Artık birbirimize ‘sen nerelisin?’ ‘dindar mısın kindar mısın?’ ‘Kürt müsün Türk müsün?’ diye sorar olduk. İnsanlar, inançlarına ve etnik kimliklerine göre ayrışır duruma geldik. Bu topraklarda, kurtuluş savaşında insanlar birbirlerine etnik kimliklerini sormadı, inançlarını sormadı, vatanı birbirleri arasına ayrışma sokarak savunmadılar” dedi.
 
“Türkiye’nin hiç dostu kalmadı” diyen Soydan, “AKP iktidarından önce ülkemizin hiçbir komşu ülkesiyle sorunu yoktu. Belki zaman zaman Yunanistan ile karşı karşıya geliniyor olunabilirdi ama Türkiye hiçbir ülkenin iç sorunları ile uğraşmadı. Mısır’ın iç işlerine karıştık, Tunus’un iç işlerine karıştık, şimdi de Suriye’nin iç işlerine karışıyoruz. Neymiş Suriye’de demokrasi yokmuş… Senin ülkende var mı demokrasi? Senin ülkende gazeteciler sırf sana karşı oldukları için ya hapse atıldı ya da işinden atıldı. Sana ne Suriye’den gelenlerden. Sen kendi ülkene baksana. İnsanlar aç, çocuklarına giyecek alamayacak duruma geldi” dedi.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Dörtyol köyü sakinlerinden gelen soruları da yanıtladı. Kürt açılımı konusunda gelen soru üzerine, sorunun Oslo’da ya da kapılı kapılar ardından değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözülmesi gerektiğini ifade etti. Soydan, “Bu ülkede kuruluşunda nasıl kardeşçe mücadele ettiysek, yine kardeşçe aynı eşit şartlarda yaşamasını biliriz. AKP iktidarının yaptığı Oslo’daki gizli görüşmeleri biz ortaya çıkardık. Biz buna karşıyız. Terör kapalı kapılar ardında değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözülmeli. Mecliste bulunan dört parti bu ülke insanlarından yetki almış ve onları temsil etmekle görevlendirilmiş. Temsiliyet gizli kapaklı değil açık ve şeffaf olmalı” dedi.
Paylaş