havadurum

Oktay’dan gençleri kızdıracak açıklama

Son dönemlerde gençliği kapsayan konularla ilgili açıklama yapan AKP Çanakkale Gençlik Kolları İl Başkanı Orçun Oktay, CHP’li ve MHP’li gençlere eleştiride bulundu.

828
AKP gençliği olarak hep birlikte aydınlık yarınların Türkiye`sini inşa edeceklerini belirten Oktay; “AKP gençliği `Kim var? ` diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert `ben varım! ` cevabını veren, her ferdi `benim olmadığım yerde kimse yoktur! ` fikrini besleyen bir dâva ahlâkına sahip akgençliktir. `Bizim gençliğimiz elinde döner bıçağıyla sopayla dolaşan gençlik değil, bizim gençliğimiz elinde kitabıyla, kalemiyle bilgisayarıyla dolaşan bir gençliktir, farkımız budur. AKP gençliği olarak bu gayretle, hiç bir ayrımcılığa yer vermeden el ele omuz omuza, yediden yetmişe aydınlık yarınların Türkiye`sini hep birlikte inşa edeceğiz. Çünkü biz farklılığı bir zafiyet olarak gören bir parti değiliz. Biz farklılığı zenginlik olarak kabul eden bir partiyiz” dedi. 
 
“Bunlar sizi bayrak asılacağı, sandalye toplanacağı zaman akıllarına getirir”
Açıklamasında CHP ile MHP Gençlik Kolları üyelerini kızdıracak ifadeler kullanan Oktay; “Görüyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarındaki bazı kardeşlerimiz çıkmışlar gençliğe hitabeyi okuyorlar, Duyuyoruz ki Milliyetçi Hareket Partisi tüm gençlik teşkilatlarına gençliğe hitabeyi gönderiyormuş, ya bu işler gençliğe hitabeyi okumakla ya da duvara bir süs gibi asmakla olmaz. CHP ve MHP’nin yürütme organlarına soruyorum; Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi gençlik kollarından yetişmiş Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kaç tane milletvekili var? Kaç tanesini aday listelerine yazdılar? Partilerinin yönetim ve yürütme organlarında kaç tane genç kardeşimiz var? İl genel ve Belediye meclislerinde gençlerin oranı nedir? Söylesinler de gençlerine ne kadar çok değer verdiklerini ne kadar çok sahip çıktıklarını görelim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş genç kardeşlerimize sesleniyorum; Bunlar sizi bayrak asılacağı, sandalye toplanacağı, ya da gençlikle ilgili bir polemik olduğu zaman akıllarına getirirler” diye konuştu.
 
Oktay sözlerini şu şekilde sürdürdü: “AKP olarak Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 50 ye yakın Genç milletvekilimiz var, Türkiye genelinde 1605 belediye, 136 il genel meclisi üyesi genç kardeşlerimiz var üstelik bunlar gençlik kollarında görevde iken seçilen kardeşlerimiz. Partimizin tüm yönetim ve yürütme organlarının %30`u gençlerden oluşmakta. AKP Gençliğe verdiği değeri ve önemi onlara verdiği görevlerle ortaya koymaktadır. Bakın biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün göstermiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı kendimize hedef koymuş bir Ak Gençliğiz. Bu kutlu yolculukta Gençliğe hitabenin yolumuza ışık tuttuğunu hislerimizde yaşayan bir Ak gençliğiz. Ak Parti Türkiye`nin gönül birliğidir, Yüreğinde Türkiye sevdası olan Milletine hizmet etmek isteyen Tüm genç kardeşlerimi partimize davet ediyorum.”
Paylaş