havadurum

Öğrenciler kıyasıya yarıştı

Ayvacık Kaymakamlığı İmam–Hatip Lisesi önderliğinde Çanakkale’de eğitim veren İmam–Hatip Liseleri öğrencileri Kur’an-ı Kerim ve Ezan’ı en iyi okuyan olmak için ter döktü. Okullarını en iyi şekilde temsil etmek isteyen öğrencilerin gayretleri şaşırttı.

509
Ayvacık Belediye Başkanlığı’nın da büyük destekleriyle gerçekleşen organizasyon Ayvacık Belediye hizmet binasının yan tarafında bulunan Kültür Merkezi’nde saat 10.30’da vatandaşların yoğun katılımı ve ilgisiyle başladı. Programa Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, daire amirleri, okul müdürleri, Ayvacıklılar ve öğrenciler katıldı.
 
Organizasyonun en büyük destekçilerinden biri olarak gösterilen Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin; “Ayvacık’ta il düzeyinde yapılan ilk yarışma olması nedeniyle bizim için bu organizasyon çok önemlidir. Yurtdışında uzun süre kalanlar bilirler ki; çocukluğumuzdan bu yana duymaya alıştığımız Ezan sesine özlem duyulur. Ezan; güzel okunduğunda, insanlar gönülden hissettiklerinde daha güzeldir. Diğer Müslüman ülkelere bakıldığında, müezzinlerimizin diğer bölgelerden daha duygulu, makam -tonlama gibi ses kurallarına uygun ezan okuduklarını fark ediyorsunuz. Ülkemiz Müslüman ülkeler arasında yetiştirdiği müezzinleriyle büyük ara ile öndedir. Öğrencilerimize başarılar dilerim. Yarışmaya katılan misafirlerimize, gönül dostlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
 
Ayvacık’lı gençler yarışmaya damga vurdu
Yarışmaya katılan öğrenciler, Çanakkale’de eğitim veren okullardan birer meslek dersi öğretmeni ile Ayvacık Müftüsü Muharrem Ateş’in başkanlığında oluşan jüri karşısında muhteşem bir performans sergilediler. Yaklaşık 400 seyirci önünde sahneye gelen imam hatip lisesi öğrencileri en iyi olmak için yoğun çaba sarf etti. Yarışmada Çanakkale İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Noyan birinci olurken, Ayvacık İmam – Hatip Lisesi öğrencisi Tarık Akça ise ikinciliği elde etti.  Yarışmalarından ardından öğrencilere ve derece kazananlara hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.
Paylaş