havadurum

Odun kömür satışları hareketlendi

Çanakkale’de havaların soğumasıyla birlikte odun ve kömür satışları kısmen hareketlendi.

1206
Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte vatandaşlar kış hazırlıklarına başlarken, sektörün hareketlenmesini dört gözle bekleyen mahrukatçılar ise umduğu satışları yakalamayı ümit ediyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte doğalgaz kullanmayan vatandaşlar, odun ile kömür almak için mahrukatçılara geliyor. Kış ayı hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar çuval çuval odun ve kömür alırken, kentin büyük bir bölümünün doğalgaza kavuşması ise sektörü durma noktasına getirdi.
 
Son günlerde satışların kısmen arttığını belirten mahrukatçılar, havaların soğumasıyla birlikte satışlarda kıpırdanmalar olduğunu dile getirdiler. Son yıllarda satışların düşmesinin nedeninin ise doğalgaz olduğuna dikkat çeken mahrukatçılar, geçen yıl tonu 250 liraya satılan odunun bu yıl 1 ton odun fiyatının 280 lira olduğunu, kömür fiyatlarının ise 350 TL’den başladığını kaydettiler.
 
 
Çanakkale’de ithal kömür 700 lira, yerli kömürün ise 350 liradan alıcı bulduğunu belirten Egemen Kömürcülüğün sahibi Mehmet Bingül; “Sektörün hareketlenmesini bekliyoruz. Şu anda çok hareketlilik yok. Ancak yavaş yavaş vatandaşlar odun ve kömür alımlarına başladı. 1 ton odun fiyatı 280 lira, 1 ton kömürün fiyatı ise 350 liradan başlayıp 700 liraya kadar çıkıyor. İthal kömür 700 lira. Sektörü durma noktasına getiren doğalgaz kullanımının artmasıdır. Ancak, odun ve kömür sektörünün sona ereceğini düşünmüyorum. Çünkü, odun ve kömür kullanan vatandaşlarımız var. Satışların daha da çok artacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Paylaş