Kurtulmuş: “Çanakkale birliğimizin, kardeşliğimizin, beraberliğimizin destanıdır``

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ``Çanakkale birliğimizin, kardeşliğimizin, beraberliğimizin destanıdır`` dedi.

624
Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıl dönümü dolayısıyla HAS Partili gençlerin Gelibolu Yarımadası`nda düzenlediği etkinliğe katılan Kurtulmuş, Çanakkale`nin Eceabat ilçesindeki Milli Park Dinlenme Tesisleri`nde Türkiye`nin çeşitli yerlerinden gelen partililerle buluştu.
 
Tesislerdeki etkinlik, Çanakkale Hamidiye Camisi İmamı Bilal Gülmez`in Kur`an okumasıyla başladı. Dua edilmesinin ardından İstiklal Marşı okundu. Kurtulmuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, 18 Marttaki resmi törenlerde Gelibolu Yarımadası`nda yaşanacak yoğunluk nedeniyle programı bir hafta önceye aldıklarını söyledi.
 
``Çanakkale şehitlerinin ruhunu şad ediyor, Çanakkale Zaferi`ni anmaya gayret ediyoruz`` diyen Kurtulmuş, ``Çanakkale bizim için sadece tarihi bir olay değildir. Çanakkale dediğimiz zaman sadece geçmişteki değil bu büyük şanlı destanı hatırlayarak, bir tarih övgüsünden ibaret Çanakkale vurgusu yapmıyoruz. Burada zorluklarla mücadele eden, her birinin elini, ayağını öpebileceğimiz, her birinin geçtiği tozlu, topraklı yolların tozuna kurban olacağımız şehitlerimizin hepsini rahmetle anıyoruz`` diye konuştu.
 
Kurtulmuş, ``Çanakkale`de ölen her büyüğümüz aslında Mekke`yi, Medine`yi, Kudüs`ü, Urfa`yı savundu. Bizleri emperyalistlerden, müstevlilerden kurtardı`` dedi. Çanakkale`nin birliğin, kardeşliğin ve beraberliğin destanı olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: ``Gezdiğinizde göreceksiniz, siperlerde Çanakkale`li Ahmet, Bursa`lı İhsan, Antep`li Abdül Seddar, Şam`lı, Halep`li, Humus`lu, Yemen`li, Trablusgarp`tan, Bosna Hersek`ten, Kosova`dan, Razgrat`tan, Sofya`dan, Gümülcine`den insanlarımız var. Burada kardeşliği, birliği, barışı sembolize etmiş yan yana şehit düşmüşlerdir. Çanakkale bir ahlak destanıdır. Dünyanın en büyük stratejik savaşlarını burada, Çanakkale`de kazandık. Hayat tarzlarımız, siyasi görüşlerimiz, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama milletlerin ortak tarihleri yoksa, ortak tarihleri onlara ortak bilinç oluşturmuyorsa o milletleri bir arada tutamazsınız. En önemli tarih şuurunu verebileceğimiz yerlerden birisi Çanakkale`dir. Onun için bu toplantıyı yapıyoruz. Her yıl bunu artarak, güçlenerek yapmaya devam edeceğiz. Çanakkale`yi yaşayacağız, bu ruhu diri tutacağız.``
 
Tüm siyasi parti başkanlarını 18 Martta Çanakkale Şehitler Abidesi`nde Fatiha okumaya ve birlik ruhunu yansıtmaya davet eden Kurtulmuş, ``Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı bu konuda öncülük edebilir. Seçime girmiş tüm partileri bir araya getirsinler. Zaten işleri güçleri kavga etmek olan partilerin başkanları hiç olmazsa senede bir gün bir araya gelsin ve Çanakkale`deki şehitlerimize dua okusun`` dedi.
 
Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Kurtulmuş`a, Çanakkale Savaşları sırasında Türk askerinin giydiği enveriye şapkası hediye etti. Daha sonra, programa katılanlar, Gelibolu Yarımadası`ndaki savaş alanlarını alan kılavuzları eşliğinde ziyaret etti.
Paylaş