havadurum

Klimalar hasta ediyor...

Çanakkale’de etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle kullanımı artan klimalar bazı hastalıkları beraberinde getiriyor.

423
Yaz aylarında serinlemek amacıyla kullanılan klimalar, temizliğine ve konumlandırılmasına dikkat edilmediğinde çeşitli hastalıklara neden oluyor. Aşırı sıcaklardan bunaldıkları için klimaların karşısına geçip serinlemeye çalışan vatandaşlar, çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye başvuruyor.
 
Klima kullanımının arttığı yaz aylarında vatandaşlara bazı uyarılarda bulunan uzmanlar, çok sıcaktan ve çok terliyken klimalı ortama geçmenin vücut ısısını birden bire düşürdüğü için kas ve iskelet ağrılarına neden olduğunu ifade ettiler. Klimanın bulunduğu mekandaki konumunun hatalı olması durumunda, boyun, göğüs ve omuza gelen klima akımlarının hastalıklara neden olabileceğinin altını çizen uzmanlar, klimaların yakınında uzun süre durmamak ve klima akımına direkt maruz kalmamak gerektiğini dile getirdiler.
 
Klimalı mekanlardan güneşli havaya çıkma ya da güneşli havadan birden klimayla soğutulmuş bir alana girmenin insan vücuduna zarar verdiğini kaydeden uzmanlar, klimanın neden olduğu rahatsızlıkları önlemek için havayı yavaş yavaş soğutmak gerektiğini dile getirdiler. Vücuda gelen klima akımlarının zatürreye de neden olabileceğini vurgulayan uzmanlar; “Bakım yapılmamış klimalarda çeşitli mikroplar ürüyor, bunları solunum yoluyla alıyoruz bunlar da çeşitli enfeksiyonlara neden oluyor” dediler.
Paylaş