Kent Konseyi, Fevzipaşa için düğmeye bastı

Çanakkale Kent Konseyi, ‘Fevzipaşa Mahallesi Birlik Beraberlik Çalışma Grubu Raporu’nun sunulması görüşülmesi ve karara bağlanması ile ‘Kent Meydanı’ hakkında bilgilendirme gündemi ile toplandı. Toplantıda Fevzipaşa Mahallesi Kentsel iyileştirme Projesi kabul edildi. Toplantıda bir katılımcının Anafartalar Otelinin yıkılması ile arkada kalan binaların değerlendiği iddialarına yanıt veren Başkan Ülgür Gökhan da kanunun belirlediği bedellerin mal sahiplerine yansıtılacağını ifade etti.

728
 
Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurul`u Çimenlik Kalesi Deniz Müzesi Konferans Salonu`nda toplandı. Toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. Toplantıda ilk olarak "Fevzipaşa Birlik Beraberlik Çalışma Grubu Raporu"nun sunuluşu, görüşülmesi ve karara bağlanması gerçekleştirildi.
 
Çanakkale Kent Konseyi, Fevzipaşa Birlik Beraberlik Çalışma Gurubu “Bir mahalleyi anlamak, Çanakkale Fevzipaşa Mahallesi Kentsel İyileştirme Projesi” sunumu yapıldı. Arzu Başaran Uysal tarafından yapılan sunumda Proje’nin dört aşamadan oluştuğu, “Birinci aşama fiziksel ve sosyoekonomik durumun tespiti; İkinci aşama mahalle halkı ile yapılan toplantılar ve görüşmeler; Üçüncü aşama kentteki diğer aktörlerle yapılan toplantılar; Dördüncü aşama ise elde edilen verilerin değerlendirilerek gelişme stratejilerinin ve uygulama modelinin oluşturulması” olduğu ifade edildi.
 
Raporun sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi; “Fevzipaşa Mahallesinde, barınma, işsizlik, nitelikli ve düzenli işlere erişememe, sosyal güvenceden yoksunluk, düşük nitelikli konut sorunu, yetersiz kentsel altyapı, nitelikli eğitim hizmetine erişememe gibi ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Mahallelinin sosyo ekonomik yaşama katılması, kentsel hizmetlere erişimi ve yapabilir hale gelebilmesi için kentsel iyileştirme projesi aynı zamanda sosyal dışlanmayı engellemeye yönelik programlar da içermelidir. Mahallede yaşanan sorunlardan yola çıkarak “Fevzipaşa Mahallesi Kentsel İyileştirme Projesi” için dört temel strateji belirlenmiştir;
 
1.Kentte sosyal dışlanma ve etnik ayrımcılığın engellenmesi,
 
2. Romanların karar verme mekanizmalarına aktif katılımı,
 
3. Romanların kentin sosyal ve ekonomik yaşamına entegrasyonunun sağlanması,
 
4. Mahalledeki yapı, konut ve kentsel altyapı kalitesinin geliştirilmesi”
 
Yapılan görüşmelerin ardından rapor oylandı. 78 kişinin katıldığı Genel Kurulda 53 temsilci oy kullandı. Proje yedi çekimser 46 evetle kabul edildi. Genel kurulda "Kent Meydanı" hakkında bilgilendirme de yapıldı. Kent meydanlarında örneklerin verildiği sunumda günümüz kent meydanlarının içeriği ve işlevleri hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
Paylaş