Güneşane Vakfı’ndan Kilimli’ye yanıt

Demokratik Sol Parti (DSP) Çanakkale İl Eski Başkanı İsmail Sedat Kilimli’nin iddialarının yer aldığı haberimize, Güneşane Vakfı’ndan cevap geldi. Vakıf, Kilimli’nin iddialarının doğru olmadığını dile getirdi.

502

7 Eylül 2024 tarihinde www.canakkaleolay.com internet sitemizde ve @canakkale_olay kullanıcı adlı sosyal medya hesabımızda, 9 Eylül 2024 tarihinde ise gazetemizde yayımlanan “Paşaköy’deki arazinin kullanımına ilişkin iddialar tartışma yarattı” başlıklı haberdeki iddialara yönelik Güneşane Vakfı’ndan açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, Kilimli’nin, “Güneşane Vakfı’nın Hollanda menşeli olduğunu öne sürdüğü” şeklindeki beyanının doğru olmadığını ifade edilirken, “Kurucularımız; oldukça saygın, yardımseverlikleri ile tanınan ve sosyal sorumluluk bakımından faallikleri, toplumsal olaylara hassasiyet ve duyarlıkları ile bilenen bilim insanı Prof. Dr. Ayşe Alev Gerçeker ve iş insanı Hüseyin Saffeddin Karpat’tır. Nitekim Vakfımız yetkilileri de kendileridir.” denildi.

Yine Kilimli’nin,“Vakıf yetkilisi, ‘Benim burada üzümlerim var, kapı koyacağım’ diyerek taş yolu kullanmak için izin talep etmiş. Amacı da bu yolu kendi arazisindeki restorana katmak.” şeklinde iddialarına, haberde yer verilen Ayvacık Kaymakamlığı tarafınca yanıt gelen dilekçedeki muhatap olan şahsın, üçüncü bir şahıs olduğu ve vakıf ile herhangi bir bağlantısının olmadığı aktarıldı.

Gazetemize iletilen yanıt/açıklama metninde, Vakfın arazisinin Kilimli’nin beyanındaki gibi 195/11 numaralı parseldeki arazinin vakfın mülkiyetinde olmadığı, “kamu ve çocukların üstün yararına sosyal sorumluluk faaliyetlerini icra edilen çiftliğin” 195 ada 4 parselde kain olduğu bilgisi paylaşılarak, uydu görüntüsüne yer verildi.

(Sevi Gözay Uğurlu)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş