“Can kaybı olmaması tek tesellimiz”

Geçtiğimiz Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi karşısındaki taksi durağında bir halk otobüsü şoförünün silahlı saldırıya uğraması ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Çanakkale’deki Esnaf, Şoförler ve Halk Otobüsü Kooperatifi başkanları; Çanakkale gibi barış ve huzurun simgesi olan bir kentte böyle bir olayın yaşanmasından duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, olayda can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi.

1003

Çanakkale’deki Esnaf, Şoförler ve Halk Otobüs Kooperatifi başkanları, geçtiğimiz pazartesi günü bir halk otobüsü şoförünün yaralandığı olay ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan şunları söyledi:

“Bugünkü toplantımızın amacı maalesef 2 Eylül tarihinde hiçbir şekilde açıklanması mümkün olmayan vahim bir olay yaşadık. Taşımacılık sektöründe, halk otobüslerinde çalışan; babası ve annesi esnaf, kendisi de zaten sektörün içinden, tabandan gelen genç bir arkadaşımız. Maalesef hepiniz biliyorsunuz, Devlet Hastanesinin olduğu bölgedeki taksi durağının orada silahlı saldırıya uğradı.

Biz Çanakkale’nin huzurlu bir şehir olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz. Böyle şeylere alışkın değiliz. Daha önce de Kepez’de bir taksi durağında aynı şekilde bir yaralama olayı olmuştu. Öncelikle emniyet güçlerimize olaya anında müdahil oldukları için teşekkür ediyoruz. Şu an itibariyle çocuğumuzun sağlık durumunun iyi olduğunu biliyoruz. Tek tesellimiz bu. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Biz insanların canını emanet ettiği bir iş yapıyoruz. Taşımacılığını yaptığımız kişilerin canına bu kadar önem gösterirken; kendi canımıza sahip çıkamıyoruz. Şehrimizde bir daha bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah bu son olur.

Barışın, sevginin, kardeşliğin baş tacı yapıldığı şehrimizde bu olayları duyunca ne aklımız alıyor ne de mantığımız. Çok daha kötü olaylar olabilirdi. Biz esnaf teşkilatı olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz.

Belki bugün burada geçmiş olsun değil de başımız sağ olsun da diyebilirdik. Bundan sonrası için de özellikle adli merciler tarafından yasalarımız çerçevesinde en ağır, en yüksek cezanın verilmesini bekliyoruz. Burada devletimize güveniyoruz. Umarız bu bir örnek olur. Teşkilat olarak konunun takipçisi olacağız.”

“HALKIMIZDAN SAĞDUYU BEKLİYORUZ”

Yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirten Çanakkale Özel Denetimli Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Hasan Ateş ise şunları söyledi: “Mesleğimiz sabahleyin erkenden başlayıp, gece yarılarına kadar devam eden bir meslek. Halka hizmetten başka bir şey düşünmüyoruz. Trafikte ufak tefek şeyler oluyor fakat insanlarımız bazen çok sabırsız davranıyor. Hâlbuki bu araçlar insan taşıyor, bazen hasta taşıyor. Biraz daha dikkat etmek lazım. Taksicilere ve halk otobüslerindeki şoförlere biraz daha saygı duyulmasını istiyoruz. Zaten yanlış yaptıklarında kameralar ile takip edildiklerinden gerekli yaptırımlar uygulanıyor. Gerekli disiplini sağlıyoruz. Bu olay bizi çok üzmüştür. Halkımızdan sağduyu bekliyoruz.”

“BİR İNSANIN CANINA KAST ETMEK BU KADAR KOLAY OLMAMALI”

Toplantıda son olarak söz alan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ise olayın planlanarak yapıldığını düşündüklerini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu talihsiz olayın yaşandığı o gün durakta taksici arkadaşlarımız da olabilirdi. Olay organize ve hesaplanarak yapılmış. Bizim esnafımızın taksi durağının içinde tek başına oturduğu zaman kollanarak, öbür taraftan koşarak gelinmiş ve 5-6 adet kurşun sıkılıp gidilmiş. Bir insanın hayatına kast etmek bu kadar kolay olmamalı. Öncelikle halk otobüsü camiasına geçmiş olsun diliyorum. Ailesine çok geçmiş olsun diyorum. Buradan geçen vatandaşımıza da kurşun sekebilirdi. Bugüne kadar böyle bir olay Çanakkale’de sadece iki defa yaşandı. Biz esnafımızın sonuna kadar yanındayız. İnşallah Çanakkale’de bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Adaletin ne gerekiyorsa yapmasını talep ediyoruz.”

OLAY NASIL MEYDANA GELMİŞTİ?

2 Eylül 2024 Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi karşısındaki taksi durağında bir halk otobüsü şoförüne silahlı saldırı olmuştu. Saldırının ardından ayaklarından yakalanan halk otobüsü şoföre hemen tedavi altına alınmıştı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş