Ağlar denizle buluştu

Çanakkale'de 1 Eylül itibarıyla sona eren av yasağının ardından su ürünleri av sezonu açıldı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, yeni sezonda sürdürülebilir avcılığın sağlanması için çeşitli yasaklar ve sınırlamalar getirildiğini belirtti. Balıkçılara bol ve bereketli bir sezon diledi.

1150

Gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri için 15 Nisan 2024 tarihinde başlayan "Genel Av Yasağı"nın 1 Eylül 2024'te sona ermesi nedeniyle; Kemer Köyü'nde "2024-2025 Yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Programı" düzenlendi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bakanlığımız, sürdürülebilirliğin sağlanması için su ürünleri avcılığıyla ilgili düzenlemeler yaparken; Bilimsel, Çevresel, Ekonomik ve Sosyal hususları göz önünde bulundurmuştur. Su ürünleri avcılığına ilişkin tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirilmiştir" denildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan da Alternatif Haber’e yaptığı açıklamada, "2024-2025 Balıkçılık Sezonu’nun bol ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş