havadurum

Keçi sağıp bakla topladılar

ABD’nin Nebraska eyaletinden Bayramiç`e gelen yabancı konuklar, bir köyde keçi sağarken, ağılları da temizledi. Daha sonra yabancı konuklar tarlaya giderek bakla da topladı.

741
 
 
TaTuTa Projesi kapsamında, ABD`nin Nebraska eyaletinden Bayramiç`e gelen 5 öğrenci ile 2 akademisyen, Cazgirler Köyü’ne gitti. Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizm ve Gönüllü Bilgi ve Tecrübe Takası (TaTuTa) Projesi kapsamında, ilçeye gelerek Cazgirler Köyü’nü ziyaret eden yabancı konuklar, keçi sağdı, bakla topladı ve ağılları temizledi.
 
Nebraska eyaletindeki Wesleyan Üniversitesi öğrencileri Mallory Iseminger, Beccae Brune, Kayle Rohridn, Kelsey Arends ve Amanda Miller ile üniversitede görev yapan Doç. Dr. Sue Wortman ve Kelli Wood, köyde, tarım ve hayvancılık üzerine eğitim alırken, farklı kültürleri de tanıma fırsatı buldu. Öğrenci ve öğretim üyeleri, proje kapsamındaki eğitim çalışmalarında, keçi sağıp, tarlalardan bakla topladıktan sonra ise ağılları temizlemesi dikkat çekti.
 
AGRİDA Tarım ve Turizm Derneği Başkanı Bahadır Yasa, yaptığı açıklamada, doğal yaşam sürmek ve farklı kültürleri tanımak amacıyla 2010 yılında derneği kurduklarını ve etkinliklerini Cazgirler Köyü’nde yaptıklarını söyledi. Yasa, geliştirdikleri proje kapsamında, ABD`li konuklarına tarım ve hayvancılık konusunda eğitim verdiklerini ifade ederek; “Amaçları değişik kültürleri, ziraat usullerini öğrenmek. Onlar bize iş gücü sağlıyor, biz de onlara ücretsiz konaklama imkanı veriyoruz. Bu şekilde tarım, turizm ve hayvancılık üzerindeki uygulamalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz” dedi.
 
ABD`li konuklar kısa sürede de olsa birçok şey öğrendiklerini belirterek, bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.
Paylaş