havadurum

İstiklal’den 23 Nisan şenliği

İstiklal İlköğretim Okulu’nun, 23 Nisan Şenlik Programı belli oldu...

551
İstiklal İlköğretim Okulu geçen yıl yürüttüğü “Bana da Şans Ver” isimli projesini bu yıl daha da geliştirerek hem içeriğini hem katılım oranını yükseltti. “Mutluluğun Anahtarı Küçük Şeyler” temalı bu seneki 23 Nisan şenlikleri kapsamında 10 Nisan tarihinde projenin ilk yarışmaları yapıldı.
 
Şenlikler kapsamında 16 Nisan-20 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak etkinliklerin içeriği ise öğrencileri ve velileri gerçekten mutlu edecek nitelikte hazırlandı. 16 Nisan günü ve 23 Nisan pastası kesilerek açılacak haftada grup öykü tarafından okul bahçesinde konser verilecek. 20 Nisan günü ise pilav ikramı ile eğlenceli yarışlar yapılacak. 18 Nisan günü simit dünyası ikramlarının yanında, eğlenceli oyunlarda derece alanlara ödül verilerek İstiklal ilköğretim okulu halk oyunları ekibinin gösterileri olacak. 21 Nisan da ise pişi-peynir ve çay ikramı ile karşılanan misafirler yine eğlenceli yarışmaların yanında karaoke ses yarışması ile eğlenecekler. 20 Nisan günü yapılacak eğlencelerde ise İstiklal İlköğretim Okulu okul aile birliği öğrencilere ve misafirlere adeta bir yiyecek ziyafeti çekecekler. Düzenlenecek kermesin yanında “Bana da Şans ver” yarışmasının finali de yapılacak.
 
Etkinlikler ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Enes Ulu; “Bu seneki etkinliklerimizi “Mutluluğun anahtarı küçük şeyler” teması üzerine kurduk. Öğrencilerimizi küçük şeylerle mutlu edebileceğimiz ve okulu sevdirme aşamasında önemli olduğuna inandığımız etkinlikler düzenliyoruz” dedi.
 
“Bana da Şans ver” yarışmasının önemine değinen İstiklal İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Sevtap Boztepe ise; “2 yıldır yürüttüğümüz proje kapsamında 8 er kişiden oluşan 8 takım daha önceden planlanıp programlanan 70 kriter üzerinden yarışıyorlar.Her grupta kız erkek eşit oranda yarışmacı olduğu gibi aynı zamanda her sınıf seviyesinden 1 öğrenci de olmak zorunda.Yarışmalar kapsamında bu yıl akademik derslerden Matematik alanında çevre ve alan hesapları,Fen teknoloji alanında Vücudumuz ve sağlık, Sosyal bilgiler alanında Çanakkale yöresi konularında planlama yapıldı.Toplam 70 kriter grup başkanları tarafından 1 ay önceden alınarak ekiplerini kurmaları ve çalışmalarını yapmaları için dağıtıldı.Her yarışmadan önce grup liderleri kura yöntemi ile 10 kriteri belirliyor.Yarışmalar bu 10 kriter üzerinden yapılıyor.Toplam 64 öğrencimizin tamamının bu kriterlerle ilgili algı düzeyleri yükseltiliyor ve derslere etkinliklere motive olmaları sağlanıyor” diye konuştu.
Paylaş