İpek Böceği yetiştiricilerine destekler artıyor

Yeni destek modeli ile ipek böceği yetiştiricileri 14 bin TL temel destek alacak, genç ve kadın yetiştiricilere ek 5 bin 600 TL teşvik sağlanmış olacak.

1300

İpek böceği yetiştiriciliği sektöründe önemli değişiklikler içeren yeni destek modeli yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle, mevcut durumda 14 kg yaş koza ve tohum desteği (1 kutu) için 5 bin 350 TL destek alan yetiştiriciler, yeni model kapsamında önemli ölçüde artan desteklerle karşılaşacak.

Artan destek miktarları

Açıklanan yeni destek modeliyle birlikte, ipek böceği yetiştiricileri 14 bin TL temel destek alacak. Ayrıca, yetiştiricinin genç ve/veya kadın olması durumunda ek olarak 5 bin 600 TL daha destek sağlanacak. Böylece toplamda 19 bin 600 TL'ye kadar destek alınabilecekler.

Desteklerin detayları

  • Temel Destek: 14 bin TL
  • Genç ve/veya Kadın Yetiştiricilere Ek Destek: 5 bin 600 TL
  • Toplam Destek Miktarı: 19 bin 600 TL

Sektör için yeni bir dönem

Bu yeni destek modeli, ipek böceği yetiştiriciliği sektöründe büyük bir değişim ve gelişim sağlayacak. Destek miktarlarının artırılması, hem mevcut yetiştiricilerin gelirlerini artıracak hem de yeni girişimcilerin sektöre kazandırılmasını teşvik edecektir.

İpek böceği yetiştiriciliğinde kadın ve gençlere özel teşvik

Özellikle kadın ve genç yetiştiricilere sağlanan ek destekler, bu grupların sektördeki varlıklarını güçlendirecek ve ekonomiye katkılarını artıracaktır. Bu destekler sayesinde daha fazla kadın ve genç girişimci, ipek böceği yetiştiriciliği yapmasına olanak sağlayacaktır.

Birçok ilki barındıran hayvancılıkta yeni destekleme modeli yürürlüğe girmesiyle birlikte ipek böceği yetiştiriciliği sektörünün geleceğine yönelik umut verici gelişmeler yaşanacak. Bu yeni model, ipek böceği yetiştiriciliğine yönelik teşvikleri artırarak üreticilerin daha fazla kazanç elde etmesine olanak tanıyacak. Aynı zamanda, devlet tarafından yapılan bu desteklemeler sayesinde sektörde kalite ve verimlilik de artmış olacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş