Türkarslan, Gökçeada’da tarım ve hayvancılık projelerini inceledi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Gökçeada Mezbahanesi ve kesimhanesinde incelemelerde bulunarak, adanın tarım ve hayvancılık projeleri hakkında bilgi aldı.

1086

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Gökçeada’da tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik önemli incelemelerde bulundu. Gökçeada'nın tarımsal kalkınma projeleri ve hayvancılık faaliyetlerini yerinde değerlendiren Türkarslan, proje ilerlemeleri ve üreticilerin desteklenmesi konularında kapsamlı bilgiler verdi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan Gökçeada ziyaretiyle ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; “Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle yürütülen, "Gökçeada-Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi Kapsamında; Yapımı devam eden İlçe Müdürlüğümüz bina ve lojman inşaatı,"Eşelek Mera Islah Çalışma Alanı" ve "Gökçeada Mezbahanesi" kesimhanesinde incelemelerde bulunarak, kasap esnafımızla bir araya geldik. İlçe Müdürlüğümüzü ziyaret ederek, personelimizle yapılacak çalışma ve projeleri değerlendirdik.

Üreticilerimizle bir araya gelerek "Yeni Destekleme Modeli" ve "Üretim Planlaması" konularında bilgilendirmede bulunduk. Eşelek ve Uğurlu Köyü muhtarlarımızı ziyaret ederek yapılacak çalışma ve projeleri değerlendirdik. İlçemizde faaliyet gösteren "Elta Ada Organik-Elta Tarim" firmasını ziyaret ederek işletme ve üretim hakkında bilgi aldık” dedi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş