Bayramiç'te makineli susam hasadı dönemi başladı

Bayramiç Kaymakamı Emrah Bütün, ilçede susam üretiminin artırılması ve makineli hasat yönteminin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen “Susam Çeşit Demonstrasyonu Makineli Hasat Tarla Günü” etkinliğine katıldı.

708

Bayramiç'te, coğrafi işaretli Bayramiç helvasının ham maddesi olan susamın üretimini artırmak ve makineli hasat yöntemini yaygınlaştırmak amacıyla “Susam Çeşit Demonstrasyonu Makineli Hasat Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. Bayramiç Kaymakamı Emrah Bütün’ün katıldığı etkinlikte, Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait hasat makinesiyle susamın makineli hasat yöntemi tanıtıldı.

Kaymakam Bütün, susam üretiminin iş gücü gereksinimini azaltmak ve üretimi artırmak için bu yöntemlerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli ve milli susam çeşitleri, bölgeye adaptasyon sağlayarak üreticilerin verimliliğini artırmayı hedefliyor. 2024 yılı itibarıyla ilçede 600 dekar alanda susam üretimi yapan üreticilerin makineli hasattan faydalanması amaçlanıyor.

Makineli hasadın, iş gücünü düşürerek üretim maliyetlerini azaltacağı ve susam üretim alanlarının genişlemesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş