havadurum

Gökhan; "Yüksel Ergen'e yakışan bir park oldu"

Bir dönemler Çanakkale Güzelyalı'nın efsane muhtarlarından biri olarak bilinen Yüksel Ergen'in vefatının ardından, Güzelyalı'da anısını yaşatmak adına Yüksel Ergen Parkı inşa edildi.

1963

Kimya Mühendisi, seramik Sanayi duayenlerinden, Çanakkale'de organik tarımın öncülerinden, Troya sevdalısı, doğa ve hayvan sever Yüksel Ergen, 1999-2004 yılları arasında Güzelyalı'da muhtarlık yaptı. 2020 yılında hayata gözlerini yuman Ergen adına, ailesi tarafından Güzelyalı'da Yüksel Ergen Parkı inşa edildi. Gerçekleşen park açılında yoğun bir katılım sağlanırken, duygu dolu anlar yaşandı.

Çelik; "Hem köyümüze hem de kentimize çok şeyler kattı"
1999-2004 yılları arasında Güzelyalı'da muhtarlık yapan Yüksel Ergen adına inşa edilen H. Yüksel Ergen Parkı'nın açılışında konuşma yapan Güzelyalı Muhtarı Elif Çelik, Yüksel Ergen'in izinden gittiğini belirterek; "Vefa en büyük erdemlerden, bu kente, bu köye hizmet veren, taş üstüne taş koyan herkes başımızın, gözümüzün üstüne. Değerli Yüksel Ergen bu insanların arasında en değerlilerinden biri. Birikimi, donanımı ve millet aşkıyla hem köyümüze hem de kentimize çok şeyler kattı. Onun açtığı bu hizmet yolunda bütün gücümle layık olmaya çalışıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu güzel, anlamlı parkı bize hediye eden Ergen ailesine çok çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Selim Ergen; "Kaybetmiş olmak üzüntü veriyor"
Muhtar Çelik'in ardından sözü Yüksel Eren'in oğlu Selim Ergen aldı. Babasının vefatının ardından artık üzülmek yerine, onun anısını yaşatmak gerektiğini vurgulayarak; "Çok sevilen insanlar, ailelerin içinde de zaman geçmeden anılmakta da zorlanıyor çünkü üzüntü veriyor onları kaybetmiş olmak. Büyük bir park değil ama inşallah daha büyükleri yapılır. Yurtdışından gelenler için parkların ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz, Güzelyalı o bakımdan apartmanlaşmamış bir bölge olmasından ötürü daha değerli bir hal alıyor, güzelleştiriyor burayı. Katıldığınız için ailemiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gökhan; "Belediye olarak her türlü desteği sağlayacağız"
Açılışa katılım sağlayanlar arasında yer alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yüksel Ergen'e ve parka dair düşüncelerine dile getirerek; "Yüksel abinin, çok donanımlı bir kişiliği vardı. Gerçekten seramik sanayi duayeni, bu kentin seramik kenti olmasındaki katkıları çok büyüktü, tarımın öncüsü, organik tarım kavramını kente duyuran kişilerden, Troya sevdalısı ve tabii bunun yanı sıra doğa, hayvan severdi. Çok iyi keman çalardı. Dolu dolu bir hayatı olan bir insandı ve 2020 yılında kaybettik. Bu parkın oluşuma katkı sağlayan Ergen ailesine teşekkür ediyoruz, biz de karınca kararıyla destek olduk, destek olmaya da devam edeceğiz. Muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz, Güzelyalı'da çok önemli çalışmalar yapıyor. Dolayısıyla Yüksel abiye yakışan bir park oldu, o da böyle olmasını isterdi ve öyle oldu. Her zaman belediye olarak her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.

Güneşhan; "Yüksel Ergen'in her anlamda çok önemli katkıları oldu"
Son olarak söz hakkını alan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan; "Yüksel Ergen'in her anlamda çok önemli katkıları oldu. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Böyle bir parkı da hem Çanakkale'ye kazandırdığı için ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Güzelyalı sakinleri burada güzel vakitler geçirirler" dedi.

Açılış konuşmalarının kurdelenin kesilmesiyle beraber, parkın açılışı gerçekleşti. Açılışta piyano ve yan flüt eşliğinde hoş bir ortam yaratılırken, katılımcılara ikramlar yapıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.
(Dilan Kaynak)

Paylaş