havadurum

Gökhan "Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz savunucularıyız"

714

 Çanakkale’de yaşayan Bozcaadalılar, düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Millet İttifakını oluşturan CHP ve İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya, CHP YDK Üyesi Serdar Soydan, İyi Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz, Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, Bozcaada Belediye Başkanı ve CHP Bozcaada Belediye Başkan adayı Dr. Hakan Can Yılmaz, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, CHP ve İyi Parti İlçe Başkanları, CHP ve İyi Parti Belediye Meclis Üyesi adayları, CHP ve İyi Parti Bozcaada Belediye Meclis Üyesi adayları ve Bozcaadalılar katıldı. Düzenlen toplantının açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Güneşhan yaptı. Güneşhan, Bozcaada’da Başkan Yılmaz’ın yüzde 80 rekor oy ile tekrar Belediye Başkanı olacağını söyledi. İyi Parti GİK Üyesi Uz, rehavete kapılmamak gerektiğini, seçimin ihmal edilmeden kazanılması gerektiğini söyledi. Uz; “Biz, gevşemeyelim, rehavete kapılmayalım. Bugün nasıl olsa kazanıyoruz diye ihmal etmeyelim, Bozcaada’da oyumuzu kullanalım. Çünkü verilecek her bir oy, iktidar partisinin beka dediği sorunun ortadan kaldırılmasına vesile olacaktır. Aslında bu ülkede 17 yıldır bu ülkeyi yöneten ve bu ülkede yangını çıkartıp sonra itfaiyeci elbisesi giyip, milleti kandıran bir zihniyete dur demenin yegane yolu sandıktır. Yerel seçimde beka sorunu olmaz” dedi. Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz da Bozcaadalılara seslendi. Belediye Başkanı Gökhan, beka sorunu olmadığını, beka sorunu varsa buna AKP iktidarının sebep olduğunu söyledi. Başkan Gökhan konuşmasında; “Bizim artık beka sorunumuz yok. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz savunucularıyız. Fakat birilerinin beka sorunu olmuş olabilir. İktidarlarının bekası noktasında bir sorun yaşıyor olabilirler, olmalılar da zaten” dedi. Gökhan; “Eğer, Millet İttifakı başarılı olursa ve Cumhur İttifakı bir ders alacak olursa o zaman işler tersine döner. Onun için bu ittifak bir zillet ittifakı değildir. Bu ittifak, kardeşlik ve barış ittifakıdır. Ülkenin barışı için, kardeşliği için bu ittifaka sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. 


“17 yıldır bu memleketi yönettiğiniz, beka sorununun sorumlusu da sizsiniz”
İyi Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz; “Ben, burada iki konuya değinmek istiyorum. ‘Yüzde 80 ile gelmek istiyoruz’ dediler biz, gevşemeyelim yüzde 80’i alalım. Bugün nasıl olsa kazanıyoruz diye ihmal etmeyelim, Bozcaada’da oyumuzu kullanalım. Çünkü verilecek her bir oy, iktidar partisinin beka dediği sorunun ortadan kaldırılmasına vesile olacaktır. Aslında bu ülkede 17 yıldır bu ülkeyi yöneten ve bu ülkede yangını çıkartıp sonra itfaiyeci elbisesi giyip, milleti kandıran bir zihniyete dur demenin yegane yolu sandıktır. Yerel seçimde beka sorunu olmaz. Yerel seçimde adaylarımıza bakarız, ‘liyakatli mi, bu şehri yönetebiliyor mu, projeleri nelerdir?’ diye. Şimdi, biz de Bozcaada’da İyi Parti olarak bu konuda kendisinden emin olduğumuz, liyakatiyle ve Bozcaada’ya hizmetiyle, bundan sonra da yapacağı hizmetlere inandığımız için de İyi Parti ailesi olarak, CHP’nin yanında, birlikte ve tek aday olmak üzere İl Başkanlarımızın karşılıklı istişaresi sonucunda ortaya çıkan tablodan son derece mutlu ve bahtiyarız. O yüzden bu işe gönül veren iki genel başkanımız var. Birisi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, diğeri de Sayın Meral Akşener’dir.  ‘Süper güç, ilk uçağımız çıkıyor, yerli otomobil yapıyoruz, Batman’da petrol bulduk’ gibi söylemlerin her seçim döneminde yaşandığı bir süreçten, bugün bunları söyleyemeyecek hale geldiler. Dolayısıyla ortaya bir beka sorunu attılar. 17 yıldır bu memleketi yönettiğinizde bir beka sorunu varsa, bunun sorumlusu da sizsiniz” dedi. 

“Benim önerdiği başkanı seçtiniz, memnunsanız tekrar seçin”
Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan; “Burada her iki seçim bölgesinde İyi Partili arkadaşlarımız destekleyeceklerini söylediler. Dolayısıyla burada ittifak kuruldu. Onun için ben, bundan dolayı her iki parti yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Biz de bu dönem parti üyelerimizin oylarıyla aday olduk, yani bir ön süzgeçten geçtik. Bu bağlamda da İyi Partide de bir güven oluştu. Ben, bu seçimde İyi Partili arkadaşlarımızla iyi diyaloglar içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Yani hiç kimse, kimseye mecbur değildir. Biz, ‘iyi Partinin desteğini aldığımızda bu iş bitti’ diye düşünmemeliyiz. Tam tersine İyi Parti’nin yapmış olduğu birliktelik sürecinde, onları da bu işin içine katarak birlikte seçimlere hazırlanmalıyız ve bu seçimi yüksek oranlar birlikte kazanmalıyız. Sayın Uz, beka ile ilgili düşüncesini aktardı. Evet, Türkiye’nin şuan itibariyle geleceğine ilişkin bir beka sorunu gözükmemektedir. Çünkü biz, o beka sorununun karşıdaki şehitlerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk ile bitirdik. Bizim artık beka sorunumuz yok. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz savunucularıyız. Fakat birilerinin beka sorunu olmuş olabilir. İktidarlarının bekası noktasında bir sorun yaşıyor olabilirler, olmalılar da zaten. Yani bu ülkeyi 17yılda getirdikleri notayı görürsek, burada maalesef ülkenin itibarı bitmiş, yatırımlar durmuş, dışarıdan gelecek yatırımcılar güven sorunu yaşadıkları için ülkeye yatırım yapmıyorlar, enflasyon almış başını gitmiş, faizler almış başını gitmiş. Bu nereye kadar sürecek, ne zaman bitecek? Bir Nisan’da mı? Hayır. 1 Nisan’da bir şartla bitecek. Eğer, Millet İttifakı başarılı olursa ve Cumhur İttifakı bir ders alacak olursa o zaman işler tersine döner. Onun için bu ittifak bir zillet ittifakı değildir. Bu ittifak, kardeşlik ve barış ittifakıdır. Ülkenin barışı için, kardeşliği için bu ittifaka sahip çıkacağız” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş