havadurum

Gökçeada dert küpü

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş Gökçeada’yı ziyaret ederek bir dizi görüşmelerde bulundu. Hayvancılık ile uğraşan köylüler böyle giderse kış aylarında 25 bin hayvanın bakımsızlıktan telef olacağına dikkat çektiler. Sarıbaş, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifini ziyaret ederek esnafların sorunlarını dinledi. Uğurlu Köyü ve Kale Köyü’de ziyaret eden Sarıbaş köylülerin sorunları hakkında bilgi aldı.

410
Gökçeada’yı ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulunan CHP Milletvekili Ali Sarıbaş karşısında sorunlar ile dolu bir Gökçeada buldu. İlçe örgütü ile birlikte yaptığı ziyaretler hakkında bilgi veren Sarıbaş şunları kaydetti: “Adada yaşayan keçi ve koyun yetiştiricileri ile görüştüm; görüşmelerimizde 6 sürü sahibi toplantıya katılıp mağduriyetlerini aktardılar. Görüşmede üreticilerin sorunlarını dinledik. Yaklaşık50.000 keçi ve koyundan oluşan küçükbaş hayvan yetiştirdiklerini, yem başta olmak üzere tüm girdilerin fiyatlarının artmasına karşı ürünlerinin para etmediğini ve perişan oldukların ifade ettiler. Kışa kadar durumlarının böyle gitmesi halinde hayvanlarına bakamayacaklarını, kış şartlarında yaklaşık 25.000 hayvanın telef olacağını, ölebileceklerini ifade ettiler.
 
Esnaf ziyaretleri
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Erdem in ifade ettiğine göre, esnafın tamamına yakının kredi kullandığı, kredileri % 45`nin ekonomik sıkıntıdan dolayı ödeyemediği, bu nedenle kredilerin kapandığını söyledi. Temettü faizlerinin % 24 ü bulduğu, bu yüksek faizin altından kalkamadıklarını, esnafın çok zor durumda olduğunu belirttiler.
 
Uğurlu Köyü ziyareti
Uğurlu Köyü ziyaretimizde, Muhtar ve Köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledik, köylülerin turizm, zeytincilik, tarım ve çevre konularında çok sıkıntıları oldukları, Altın ve kömür üreticilerinin adanın doğal yapısını bozduğunu, adada çok büyük tahribatlar yarattıklarını, kesinlikle ALTINA HAYIR dediklerini belirttiler. Köylüleri bu haklı davalarında yanlarında olduğu, mücadelelerinin her zaman desteklediğimi belirttikten sonra, Adanın sorunlarının çözümünde her türlü katkıyı vermeye devam edeceğimi belirttim.
 
Kale Köyü ziyareti
Kale köyü ziyaretimizde, köyün su sıkıntısı yaşadığını, kanalizasyon sorunlarınnı olduğunu, havalanı istimlak paralarının henüz ödenmediğini tespit ettik. LPG tüp fiyatlarının adada %50 daha fazla fiyata satıldığı, imar planlarının olmadığından şikayetçi olduklarını belirttiler.”
Paylaş