havadurum

Genç kadın çiftçiye süpriz

Ailesinin de desteğiyle tarım ve hayvancılık üzerine çalışmalar yürüten Nida Selci, "Nida'nın Çiftliği" adıyla ün kazandı.

460

Çocuk yaşlarda başladığı çiftçilikte kendi adıyla bir aile işletmesi kurarak gerek kendi hemcinslerine, gerekse erkeklere örnek olan Gelibolulu Genç Kadın Çiftçiye, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, doğum gününde sürpriz yaptı.

Genç yaşta tarıma adım attı, kendi işletmesini kurdu

Gelibolu'nun Sütlüce köyünden Nida Selci, çocuk yaşlarda tarımla tanıştı ve bu alana duyduğu tutku onu kendi işletmesini kurmaya motive etti. Genç kadın çiftçi Nida Selci, annesi Zehra (44), babası Adem (44) ve 11 yaşındaki erkek kardeşi Zaim Efe ile birlikte tarım ve hayvancılık yapıyor. Erkek kardeşinin şu anki yaşında tarım ve hayvancılığa başlayan genç kadın çiftçi Nida Selci, Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşire Yardımcılığı bölümünden mezun olduktan sonra üniversite eğitimine de Anadolu Üniversitesi'nde açıktan laborant ve veteriner sağlık bölümü okuyarak devam ediyor.

Hem tarım hem de eğitim hayatını dengeliyor

Erkek kardeşinin şu anki yaşında tarım ve hayvancılığa adım atan Nida Selci, Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşire Yardımcılığı bölümünden mezun oldu. Eğitimini Anadolu Üniversitesi'nde açık lisans programı aracılığıyla Laboratuvar Teknikeri ve Veteriner Sağlık bölümlerinde sürdürmeye devam ediyor.

Doğum gününde sürpriz ziyaret

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Nida Selci'nin doğum gününde sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkarslan, Nida Selci'nin köyünü terk etmeden genç yaşta kendi işletmesini kurmasını, tarım ve hayvancılığın yanı sıra arıcılık faaliyetlerine de başlamasını takdir ederek doğum gününü kutladı.

Arı maskesi ve giysisi hediye edildi

Nazan Türkarslan, Nida Selci'ye arıcılık faaliyetlerine yeni başlaması nedeniyle arı maskesi ve giysisi hediye etti. Türkarslan, Nida Selci'ye "Daha çok tarımlı yıllar" dileklerini iletti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş