havadurum

Gazinin gözünden 18 Mart

Gaziler, sahte gazilere karşı halkı uyardı. Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi için Çanakkale’ye Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşın akın ettiğini ifade eden Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, “Tören için Çanakkale’ye gelen bazı kişilere halkımız gazi diyor ancak onların gazilikle alakası yok” dedi...

664
Çanakkale Muharip Gaziler Derneğinde 18 Mart Deniz Zaferi ile yeni binalarına taşınma heyecanı bir arada yaşanıyor. Ancak Çanakkale de son günlerde gündeme gelen afiş krizi gazileri de derinden yaraladı. Türkiye Cumhuriyeti ile Ulu Önder Atatürk’ün özdeş olduğunu ifade eden Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, “Türk bayrağı ve Atatürk’ü hiç kimse yüreklerimizden söküp atamaz “dedi. Sahte gazilere de dikkat çeken Erdinç, “Gaziliği meslek haline getirenlere halkımız itibar etmesin” dedi.
 
“Silah arkadaşlarımızın yanına gideceğiz”
18 Mart Törenlerinin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, “bu süreçte hepimizin tüyleri diken diken oluyor. Ulusun doğuşunun başlangıç mücadelesi akla geliyor. Türk halkının savaşlara katılmış evlatları olarak bizde çok heyecanlanıyoruz” dedi.
 
Erdinç şunları söyledi; “Bugünü kutlamanın çok daha değişik anlamı var. Hem bizim için hem Türk halkı için. Binlerce şehidimiz için gururlanıyoruz ve ayrı bir ders çıkarıyoruz. Anlamlı günde gazilerimizle beraber törenlerden geçeceğiz. Aziz şehitlerimizin silah arkadaşıyız. Onları temsil etmek için onların yanlarına gideceğiz. Türk milletinin varlığının başlangıç tarihi olarak 18 Mart’ın bütün ulusumuza hayırlı olmasını diliyorum”
 
“Türkiye Cumhuriyeti,  Atatürk demektir”
18 Mart Deniz Zaferi afişinde Atatürk ve Türk Bayrağının olmamasına üzüldüklerini ifade eden Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç ; “Türkiye Cumhuriyeti demek Atatürk demektir.  Atatürk ve Türk bayrağının olmaması mümkün değildir. Bu belki afiş üzerinden söküp atılabilir ama yüreklerden hiçbir zaman atılamaz. Biz bunu hissedeceğiz. Ulus olarak da onu oradan çıkarmakla başka anlama getirmeye çalışanlar olabilir. Ancak bu daha da ulusumuzu kamçılar. Keşke bu gibi şeylere tevessül edilmese. Milletin dini, milli duyguları ile oynanması çok farklı yerlere gidebilir. Bunların bedeli çok ağır oldu. Tarihimize baktığımızda bunu görebiliyoruz. Türk bayrağını hiç kimse çıkarıp atamaz”.
 
“Gaziliği meslek haline getirenler var”
Çanakkale de gerçekleştirilen törenler öncesi gazi kıyafeti giyen ve kendilerini dernek üyesi olarak tanıtan bazı kişilerin halkın duygularını istismar ettiğini belirten Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç; “Halkımız bunlara gazi diye hitap ediyor. Ama gazilikle alakası yok” dedi. Başkan Erdinç şunları söyledi; “Bu kişilerin hareketlerine de itibar edilmemesi gerekiyor. Her yıl  yerel müzik aletleri ile geliyor ya da Kahramanmaraş sütçü imam gaziler derneği gibi dernek olmayan yerlerin isimlerini veriyorlar. Ama böyle bir dernek yok. Kuvaa-i milliye diyorlar. Ama 1923’ten bugüne gelen insanlarımız çoktan öldüler. Bunlar sonradan topluma katılmışlar rant yapıyor. Milletin milli duygularını istismar ediyorlar. Biz burada tanınıyoruz ama onlar tanınmadan Türkiye’yi geziyorlar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor araştırmak lazım. Onlar bu işi meslek haline getirmişler.”
 
“Vali’mize müteşekkiriz”
Gaziler Derneğinin yeni yerinin açılışının gerçekleşeceğine işaret eden Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç; “Derneğimiz büyüdü. Çanakkale deki muharip gaziler derneği diğer vilayetlerden daha değişik bir konumda. Biz burada şehitlerimizin yanında bulunduğumuz için uluslararası ülkelerden gaziler geliyor. Onları konuk ediyoruz. Küçük yerde olmanın dezavantajını yaşıyorduk. Valimize sorunumuzu anlattık. Kısa sürede çözüm buldular. İnönü caddesindeki binayı bize ve şehit ailelerine tahsis ettiler. Bizim derneğimizin iç tefrişatı, onarımını Avustralya konsolosluğu yaptı. Bu da çok anlamlı. Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet adamlığı buradan geliyor. Çok kanlı bir savaşın ardından iki ulusu dost yapabilmiş, tek lider olarak görüyorum. Onlar bize bu tadilat ve donanım konusunda destek verdiler. Onlara da müteşekkiriz” dedi.
Paylaş