havadurum

"Fanatik duygularla oy kullanma lüksümüz yok"

893
Türkiye`de son günlerin en önemli gündemleri arasında yer alan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu`na dair Deva Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen açıklamada bulundu. Esen, "Siyasi rehine olmayı kabul etmeyen kadın ve erkekler bu vebalin altında kalmayacak" dedi. Kadına şiddeti önlemeyi amaçlayan 6284 sayılı kanun üzerine yapılan tartışmalara dair DEVA Partili Esen, "Siyasi rehine olmayı kabul etmeyen, vicdanı hür, aklıselim tüm kadın ve erkekler bu vebalin altında kalmayacak. Fanatik duygularla oy kullanma lüksümüz yok" sözlerine yer verdi. Esen, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28`inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini "kadınların kader seçimi" diye niteledi. 
 
`Bu zihniyetin gerçek İslam anlayışında yeri yok`
Esen konuya ilişkin şu sözlere yer verdi, "Kadına yönelik şiddette Türkiye`nin dünya liderliği gibi bir sabıkası varken, kadını şiddetten koruması gereken bir kanuna karşı tutum alan bir iktidar ve Cumhur İttifakı ile karşı karşıyayız. Şiddetten korunması gereken kadın ve çocuk yerine şiddet uygulayan erkeği mağdurmuş gibi göstermeye çabalayan, anlaşılması zor bir zihniyet, bir akıl tutulması bu. Bu zihniyetin evrensel etik ve ahlaki değerlerde de gerçek İslam anlayışında da yeri yoktur. Temel olan yaşam hakkının korunmasıdır."
 
"Biz DEVA Partisi olarak kadınların yanında olmaya devam edeceğiz"
Kadına yönelik şiddete tepki gösteren Esen "20. yüzyılın ilk yarısında dünyada kadınlara seçme ve seçilme özgürlüğü tanıyan bir Türkiye`den 21. yüzyılın ilk yarısında kadınların en fazla şiddete maruz kaldığı bir Türkiye`ye... Nereden nereye... Biz DEVA Partisi olarak kadınların yanında olmaya devam edeceğiz. `Bir can bile feda edilemez` demeye devam edeceğiz. 6284 sayılı kanununun gereğince uygulandığında koruma sağlayabileceğini göstereceğiz" dedi.
 
"Bu seçim hepimizin sınavı olacak"
Esen 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerin önemine değinerek, "Siyasi rehine olmayı kabul etmeyen, vicdanı hür, aklıselim tüm kadın ve erkekler de bu vebalin altında kalmayacak, biliyoruz. Unutmayalım ki bir gün devletin güvenliğine, adaletine sığınmak zorunda kalan kendi kardeşimiz ya da kız çocuğumuz olabilir. Sorumluluğumuz büyük. Bu seçim hepimizin sınavı olacak. Fanatik duygularla oy kullanma lüksümüz yok. İnatla geçmişin hatalarıyla yaşamaya devam mı edeceğiz, umutla geleceğe mi bakacağız? Nasıl bir Türkiye istediğimize karar vereceğiz" dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş