havadurum

Erkan ülke gündemini değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Efkan Erkan, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

550
Demokratikleşme paketi üzerinden AKP hükümetini eleştiren MHP İl Başkanı Efkan Erkan; “Sözde demokratikleşme paketini ekonomiyle ilişkilendiren, Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğini söyleyen AKP iktidarı aldatmayı kendisine rehber seçmiştir. Ancak ortada demokrasi adına umutlanacağımız bir şey olmadığından ekonomik anlamda sevineceğimiz bir husus da yoktur ve olmamıştır. Toplumun her kesimi artan problemlerine çare beklerken, hükümet gizli gündemlerini aşama aşama hayata geçirmenin ısrarındadır. Hala milyonlarca kardeşimiz işsiz ve yarınsızdır. Hala sayıları hızla artan, bir dilim ekmeğe, bir lokma aşa ihtiyaç duyan fakir fukaralarımız umutsuzluk kapanındadır. Vatandaşlarımız yaşamak, zorunlu ve acil ihtiyaçlarını gidermek maksadıyla kredi kartlarında çare aramakta, daha büyük sorunlara mecburen boyun eğmektedir.
Vatandaşlarımızın kredi kartı borçları 81 milyar liraya dayanmıştır. Taksitli alış verişlerin tutarı 46 milyar lirayı bulmuştur. Tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları can yakmakta, aile dramlarına neden olmaktadır. Ekonominin tüm ayar ve ölçüleri kaçmıştır. Türkiye uzun bir süredir itiraf edilmemiş, adı konulmamış ekonomik krizle boğuşmaktadır. Toplumun tüm kesimleri bitkin ve şikâyetçidir.
Çiftçilerimiz yorgun ve dertlidir. Emeklilerimiz unutulmuş ve ihmal edilmiştir. Memurumuz ve işçimiz hak kayıplarına uğramış ve ekonomik külfetlere teslim edilmiştir. Esnafımız, küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz ise sıkıntının göbeğindedir” dedi.
 
“En önemli sorunlarından birisi gittikçe büyüyen demokrasi açığıdır”
“İktidarın düzenli yapılan seçimlerle el değiştirmesi demokrasinin ana fikridir.
Sürdürebilir demokrasilerde yıpranan, tıkanan ve geriye sarmaya başlayan siyasi zihniyetler gidecek; taptaze, umut saçan, iddialı olan, herkesi kapsayan, herkesi eşit gören siyasi anlayışlar iktidara gelecektir” diyen Erkan; “Bir siyasi iktidar şayet kendisinden sonra tufan olacağını, ekonomik ve siyasi afetlerin doğacağını iddia ediyor ve şiddet dahil her yöntemi kullanarak muhalif sesleri ezmeye çalışıyorsa, orada demokrasi rafa kalkmış, otoriter hevesler öne çıkmış demektir. Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi gittikçe büyüyen demokrasi açığıdır. Türklük silinirse, milliyetçilik çiğnenirse, millet parçalanırsa, şehitlerimizin kanlıları, milletimizin ve vatanımızın düşmanları kazanırsa, bunun adı ileri demokrasi olacaktır. AKP’nin mantığı da budur” şeklinde konuştu.
 
“AKP hükümeti tarihi bir ihanetin içindedir”
AKP hükümetinin, Türk milletine karşı tarihi bir ihanetin içinde olduğunu kaydeden Erkan şu şekilde konuştu: “Ana dilde eğitim için kolları sıvayan, Andımızı kaldıran, terör örgütüne peş peşe tavizler veren AKP hükümeti, Türk milletine karşı tarihi bir ihanetin içindedir. Şu ana kadar aziz ecdadımızın kanıyla suladığı vatan topraklarında teröristlerin sözde şehit olarak takdimi AKP’de herhangi bir kızgınlık, öfke ve rahatsızlık yaratmamıştır. Görüyoruz ki, PKK’nın tüm talepleri paket paket, kısım kısım, parça parça karşılanmaktadır. Yerleşim yerlerinin ismini değiştirmeye kadar işi götüren AKP hükümeti için geri dönüş yolları çoktan kapanmıştır. Bugün geldiğimiz noktada artık herkes tarafını ve safını belirlemelidir. Unutulmasın ki, ihanet dün kazanamadı, bugün de, gelecekte de başarıya ulaşamayacaktır. Sözlerimi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada belirttiği şu cümlelerle bitirmek istiyorum; Allah nasip eder, milletimiz destek olursa, iktidarımızın ilk aylarında Andımız geri getirilecek, milli bayramların asıl anlamına uygun kutlanması sağlanacak, tüm milli hak ve kazanımlar eski itibarlarını elde edecektir. Bu Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in yemini ve sözüdür.”
Paylaş