havadurum

"Döneminizde ülkeyi karanlığa sokan konuları konuşalım"

909
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas`ın HDP Milletvekili Semra Güzel`in milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yapılan oylamada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan`ın tutumlarına ilişkin eleştirilerine, CHP`den cevap gecikmedi. CHP İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemizin, halkımızı siyasi polemik yaparak ayrıştıranlara değil, çalışarak birliğimizi güçlendiren demokratik ve siyasi anlayışlara ihtiyacı vardır. Halkın karşısına gerçeklerle çıkarak yüzleşelim. Mesela; döneminizde Osman Öcalan`ın TRT ye çıkarılmasını, sınırda mahkeme kurulmasını, Oslo görüşmelerini, FETÖ ile kol kola girilmesini, FETÖ tarafından orduya kumpas kurulmasını, 128 Milyar doların yok edilmesini, mafyadan maaş alan bakan gibi ülkeyi karanlığa sokan ve yüzlercesini sayabileceğimiz konuları konuşalım" denildi.
 
"Makas, içi boş suçlamalarda bulunmuş"
"AKP İl Başkanı Naim Makas, yaptığı basın açıklamasında Genel Başkan Yardımcımız sayın Muharrem Erkek, Milletvekilimiz Özgür Ceylan ve İl Başkanlığımızı hedef alan bazı içi boş suçlamalarda bulunduğu için kamuoyuna kısa bir bilgilendirme yapma gereği duyulmuştur" sözlerine yer verilen açıklamada, "Muharrem Erkek geçen hafta rahatsızlığı nedeniyle Ankara`da olmadığı bilgisini açıkladığı halde Makas bilgisiz bir şekilde açıklamalarına devam etmiştir. Sayın Makas; bilgi sahibi olmadan suçlamada bulunmak düşünce üretemeyenlerin alışkanlığıdır. `Üslup donanımdan gelir` diyerek başlamak istiyoruz" denildi.
 
"CHP`nin AKP`ye bir açıklama yapmak gibi bir sorumluluğu yok"
Açıklamada CHP`nin kamuoyuna karşı sorumluluğuna dikkat çekilerek, "CHP`nin Öncelikle CHP, kamuoyunu bilgilendirmek gibi bir görevinin ve sorumluluğunun olduğunun bilincindedir ve bunun gereğini de yapmaktadır. TBMM`de kullandığı her oyun renginin nedenini önceden tüm kamuoyuna açıklamasını yapmaktadır. Ülkemizi karanlıklar içerisine sokan AKP`ye bir açıklama yapmak gibi bir sorumluluğu yoktur. Sadece AKP den kurtarmak gibi bir görevinin olduğunun da bilincindedir" ifadelerine yer verildi.
 
"128 Milyar doların yok edilmesi gibi konuları konuşalım"
CHP İl Başkanlığınca yapılan açıklamada Ak Partili Makas sert sözlerle eleştirilerek, "Sayın Makas; Defalarca söyledik , kamuoyunu böyle gereksiz ve asılsız söylentilerle meşgul etmeyelim. Halkın karşısına gerçeklerle çıkarak yüzleşelim. Mesela; döneminizde Osman Öcalan`ın TRT ye çıkarılmasını, sınırda mahkeme kurulmasını, Oslo görüşmelerini, FETÖ ile kol kola girilmesini, FETÖ tarafından orduya kumpas kurulmasını, 128 Milyar doların yok edilmesini, mafyadan maaş alan bakan gibi daha ülkeyi karanlığa sokan ve yüzlercesini sayabileceğimiz konuları konuşalım" diye belirtildi.
 
"Gerçekler inatçıdır"
Açıklamada, gerçeklerin gün ışığına çıkacağı ifade edilerek, "Sayın Makas; Gerçekler inatçıdır. Unutulmaya ve unutturulmaya karşı direngendir. Muktedirler belki bir süre üzerlerini kara bir şal çekip karanlıkta tutabilirler. Hatta geniş kesimleri ürettikleri yalanlara inandırabilir. Ancak ne yapılırsa yapılsın, gün olur gerçekler harekete geçer, hakikat gün ışığına kavuşur. Tekrar söyleyelim, Sayın Makas ülkemizin, halkımızı siyasi polemik yaparak ayrıştıranlara değil, çalışarak birliğimizi güçlendiren demokratik ve siyasi anlayışlara ihtiyacı vardır" sözlerine yer verildi.
(Nevin Yüksel)
Paylaş