Dehmen, İyi Parti'de güven tazeledi

1052

 İyi Parti Kurucu İl Başkanı İrfan Dehmen ve Yönetim Kurulu, 1’inci Olağan Kongresini yaptı. Kongreye, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ katılırken, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan da katıldı. Ayrıca İyi Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Kongre’ye gönderdiği telgraf ile katılımcılara hitap etti. Kongrede Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özdağ bir konuşma yaptı. Özdağ, hiç kimsenin İyi Partinin, politikaları hakkında fikir sahibi olmadığını vurgularken; “İyi Parti’nin kurulması ile birlikte Türk siyaseti yeni bir soluk kazandı. Her yerde İyi Parti tartışılıyor, İyi Parti davet edilmese bile ve İyi Parti, siyasette değişim için tek umut haline geldi. Ne oldu? İyi Parti, bun büyük ambargoya rağmen halka sanayileşme politikasını mı anlattı? Tarım politikasını mı anlattı? Hayvancılık politikasını mı anlattı? Milli eğitim politikamız konusunda vatandaşı ikna mı ettik? Ondan mı seçmenin bir bölümü İyi Parti’ye yöneldi ve bir bölümü de yönelmek için araştırma yapıyor? Hayır. Biz vatandaşa henüz, iktidarı devraldığımız zaman nasıl bir sanayi politikası ile Türkiye’yi yöneteceğimiz konusunda yeterli bilgileri verebilmiş değiliz. Köylülerimiz de tarım ve hayvancılık konusundaki politikamızı henüz bilmiyorlar. Anneler ve babalar, çocuklarını nasıl bir milli eğitim politikası ile geleceğe hazırlayacağımız konusunda hiçbir fikir sahibi değiller. Peki, buna rağmen nasıl oluyor da hiçbir fikir sahibi olmadan seçmenin 5’te 1’i önümüzdeki seçimde ‘iyi partiye oy vereceğim’ diyor. İşte bu önemli bir soru ve bu sorunun bir de cevabı var. Bu sorunun cevabı, İyi Parti’yi kuran kadroların İyi Parti kurulmadan önce vermiş oldukları mücadelede gizli” dedi.

 
“Milletin ve memleketin öncelikleri unutuluyor, unutturuluyor”
Kongrede tek aday olarak bulunan Kurucu İl Başkanı İrfan Dehmen yaptığı konuşmada, Çanakkale’yi içinde bulunduğu sisli, esintili ve dengesiz konumundan çıkarmak için çalışmaların yürütüldüğünü söyleyerek; “Sadece 3 ay gibi kısa bir sürede il ve ilçe teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak partimizi kurduk. Bu kadar kısa bir sürede bu işi başarabilmemizin en büyük sebebi siz değerli Çanakkalelilerin partimize göstermiş olduğu büyük ilgidir. Siyasetin tıkandığı sorunlara çözüm üretmek bir tarafa sorunun kendisi haline geldiği bu karanlık günlerde, bir umut olarak doğdu partimiz. Türkiye, seçim atmosferine girmiş durumda Ama! Seçimin ne zaman yapılacağı belli değil. Belirsizlik toplumumuzun her kesimini etkiliyor. Türkiye, sisli Çanakkale boğazı gibi, ilerisi belirsizdir. Siyaset, Çanakkale`nin rüzgarı gibi, sürekli esintili ve dengesiz. Siyaset günlüğü ittifaklarla, pazarlıklarla dolduruluyor. Milletin ve memleketin öncelikleri unutuluyor, unutturuluyor. İktidar sahipleri ve destekçileri, koltuklarını korumanın hesaplarını yapıyor. Oysa halkımız Çanakkale Destanını yazan kahramanların ruhunu görmek istiyor. Bu millet, 103 yıl önce Çanakkale`de olduğu gibi birlik ve beraberliği arzuluyor. Ötekileştirme siyasetin ana eksenine oturmuş, üretmeyen bir ekonomi oluşturulmuştur. Yolsuzluk ve rant ekonomisi ortaya çıkmıştır, cari açık dış borçla kapatılmaktadır. Yerli ve milli sloganları atarken, enerji, iletişim ve gıdan gibi stratejik sektörlerde memleketi bağımlı hale getirmişlerdir. Yandaş sermaye akıl almaz bir şekilde büyürken, vergi borçları silinirken, taraf olmayan sermaye yok olmaya mahkum edilmiştir. Tüm sektörlerin Borç yükü artmıştır, kişi başına Milli Gelir borçlarla artmıştır, Borç ve Kredilerle vatandaşın borcu, kişi başına 5 bin doların üzerine çıkmıştır” dedi.
 
“Sizler, Türkiye tarihine altın harflerle yazılacak bir dönemin mimarları olarak buradasınız”
İyi Parti Kurucu Genel Başkanı Akşener’in mektubunda, iktidar olunduğunda Türkiye ve Çanakkale için yapılacak çalışmalardan söz edildi. Akşener, Kongreye gönderdiği mektubunda; “Ne mutlu bizlere ki çok kısa zamanda milyonların değişim umuduna dönüşen bir iyilik hareketi olduk. Ne mutlu bizlere ki İl ve İlçe teşkilatlarımızla Türkiye’nin dört bir yanına imzamızı attık. Ne mutlu bizlere ki üzerimize vatanseverlik ceketini giydik ve bir olduk. Sizlerin de bu yolda verdiğiniz emek ve fedakarlık için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siz cesur yürekler, bugün burada sadece bir siyasi hareketin il kongresi için bir araya gelmediniz sizler, Türkiye tarihine altın harflerle yazılacak yeni bir dönemin mimarları olarak buradasınız. İyi Parti sadece iktidar olmakla kalmayacak. Nasıl ki Atatürk’ün 100 yıl önce ektiği tohumlar bugün de yeşermeye devam ediyor, İyi Parti de Atatürk’ün izinde gelecek 100 yılın tohumlarını ekecek. İyi Parti siyasette kadınların ve gençlerin önündeki tüm bariyerleri ortadan kaldıracak. İyi Parti, aramızda dolaşan nice Mustafa Kemalleri siyasete kazandıracak. İyi parti, bu ülkenin yetişmiş beyinlerini vatanlarına geri döndürecek. O genç beyinler, Türkiye için çalışacak. o genç yürekler, artık Türkiye için atacak. Tartışmaların, kavgaların sora erdiği umut dolu, huzur dolu bir gelecek bizleri bekliyor” ifadelerine yer verdi.       (Eren Aşnaz)
Paylaş