havadurum

Cumpa’da kış hazırlıkları

Cuma Pazarı’nda kış öncesi üretici bölümünde mevsim sebzeleri, kuskus, erişte, turşuluk malzemeler ve ev tarhanası gibi ürünlerin satıldığı tezgahlar hareketlendi.

762
Çanakkale’de her mevsim istenilen sebze ve meyveyi bulabilme imkanı olmasına rağmen,
kendi mevsiminde doğal şartlarda yetişen sebze ve meyvenin tadını arayan, kışın da bu lezzetlerden mahrum kalmamak için yaz sonunda alışveriş yapan vatandaşlar aldıkları ürünleri derin dondurucuda şoklama yaparak muhafaza ediyor. Domates suyu ev yapımı salça, reçel ve marmelat, közlenmiş kırmızı biber, bakla, taze fasulye, börülce, barbunya ve bezelyelerin poşetlendiği ve kışın zorlu zamanlarda basit ve pratik şekilde sofralara hazır edildiği ürünler pazarda rağbet görüyor.
 
 
Neziha Karabıyıkoğlu: “Çanakkaleliler ekseri domates suyu yapmak için domates alıyor, şu an domateste sezon ortası, domatesin en iyi zamanı. Bunun dışında fasulye, börülce, bamya alıyorlar. Hazır domates ve biber salçamız var, uğraşmak istemeyenler onları da tercih ediyor.”
 
 
Emine Ceylan: “Kış için en çok bulgur, erişte, kuskus ve ev tarhanası alıyorlar. Kapya biber ve domates çok satılıyori salça yapımı için kilo kilo alıyorlar. Bizim pazarımız zaten çok bereketli.”
 
 
Mehmet Raif Baş: “Ben 86 yaşımdayım, eşim 80 yaşında. Biz iki kişi olduğumuz için fazla tüketemiyoruz, mevsiminde az az alıyoruz. Bunun dışında her hafta pazara gelip makarnamı bile sipariş verip aynı satıcıdan alıyorum. Kış için tarhana, erişte ve kuru baklagil gibi ürünler alıyoruz.”
Paylaş