havadurum

CHP ve İyi Parti, Çanakkale'de el sıkışmak üzere!

1415

Çanakkale’de CHP ve İyi Parti il başkanları düzeyinde yapılan ikinci görüşme önceki gün (pazartesi) gerçekleşti. 24 Haziran seçimlerinde “Millet İttifakı” oyları baz alınarak masaya oturan taraflar, AKP’nin yönetiminde olduğu 7 belediye seçim çevresinde, mutabakat sağlandığı takdirde bu belediyelerin CHP ve İyi Parti yönetimleri ile tanışacağına vurgu yaptı. Oy potansiyelleri ve seçim çevrelerinin siyasi yönelim özelliklerine göre, “ittifak” formülü tartışılmaya devam ediyor. Büyük bir titizlikle sürdürülen görüşmelerde, her ayrıntı masaya yatırılırken, olumlu ve olumsuz tüm yönlerde önemle inceleniyor. Tarafların önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelecekleri ve istişareler sonucunda ortaya çıkacak ittifak tablosunu CHP ve İyi Parti Genel Merkezleri ile paylaşılacağı ve kısa süre içinde yol haritasının belirleneceği öğrenildi. 31 Mart tarihlerinde gerçekleşecek ve tabiri yerinde ise seçimin kaderini belirleyecek görüşmeler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın hem parti tabanları hem de seçmen nezdinde yankı bulacağı tahmin ediliyor. 

Nerelerde, kim desteklenecek?

Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan İyi Parti Kurucu üyesi, GİK üyesi ve Mahalli İdareler Birimi Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, hem görüşme sonuçlarına ilişkin duyumlarımıza cevap verdi, hem de görüşmeleri değerlendirdi. Görüşmeleri “belli bir noktaya geldi” ifadesi ile değerlendiren Uz, “AKP’nin kazanma şansı olmadığı”nın tespit edildiği, Çanakkale Merkez, Kepez ve Çan’da her partinin kendi adayı ile seçimlere katılacağı yönünde mutabakata varıldığı noktasında görüşmeleri devam ettiğini bildirdi. Uz, Lapseki, Yenice, Gökçeada, Eceabat ve Ezine ilçeleri ile Geyikli, Gümüşçay, Evreşe ve Kalkım beldelerinde İyi Parti adayının desteklenmesi yönünde görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Biga, Ayvacık, Bayramiç, Gelibolu ve Bozcaada ilçeleri ile Terzialan, Küçükkuyu, Çardak, Umurbey ve Kavakköy’de ise Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına destek verilmesi noktasındaki fikir birliği üzerinden üçüncü toplantıya gidileceğini ifade etti. 
 
“Görüşmeler sağlıklı ilerliyor”
Çanakkale’de görüşmelerin sağlıklı bir biçimde devam ettiğini ifade eden Uz, Gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu görüşmeler neticesinde ana çerçevemizi belirliyoruz. Büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Görüşmeler karşılıklı fikir alışverişi ile büyük bir titizlikle devam ediyor. Bu noktada, AKP’nin kazanma şansının olmadığı yerlerde, Çanakkale Merkez, Kepez ve Çan’da iki partide kendi adayını çıkaracak. Görüşmelerin çerçevesi 7 belediye üzerinde devam ediyor. Görüşmeler noktalandığında alınan kararlar genel merkezlerimize bildirilecek. 31 Mart seçimlerinde tüm Çanakkale’de belediyeleri İyi Parti ve CHP yönetimleri ile tanıştıracağız” dedi. 
 
Adayını belirleyen yerler ne olacak?
Bir süredir üye bazında temayül yoklamaları ya da tek adayın bulunduğu yerlerde CHP tarafından açıklanan adayların bulunduğu,  Gökçeada, Eceabat, Ezine gibi yerlerde ittifak sürecinin nasıl karşılanacağına ilişkin soruya ise Uz, Balıkesir örneğini verdi. Ancak, bu durumun parti tabanlarında ve adaylar nezdinde nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu. Yapılan görüşmeler henüz tamamlanmazken, görüşmeler sonucunda alınacak kararların partilerde ve seçmenlerde nasıl bir yankı bulacağı ise önümüzdeki süreçte görülecek. (Seçkin Sağlam)
Paylaş