havadurum

CHP`li vekillerden Kurultay yorumu

CHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayan tartışmaların gölgesinde kurultaya gitme kararı aldı. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, CHP`nin 5-6 Eylül tarihlerinde yapacağı kurultayı değerlendirdi. CHP`li vekiller Sarıbaş ile Soydan, CHP`nin kurultaydan daha da güçlenerek çıkacağını ifade ettiler.

1269

CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Cumhuriyet Halk Partisi`nin 5-6 Eylül tarihlerinde yapacağı kurultay öncesi bazı değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun kan tazleyerek çok büyük bir farkla Kurultay`dan daha güçlü bir şekilde çıkacağını belirten CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu yerinde bir karar verdi. Kılıçdaroğlu hem kan tazeler hem de bu kurultay yeni alternatifler ve çözümler demektir. Kurultayda aday olmak isteyen var ise çıkabilir. Herkes normal platformda adaylığını açıklar. Kurultayın tarihi de belli oldu. Kurultayın ardından parti, 2015 yılı seçimlerine bir an önce hazırlanacaktır diye düşünüyorum. Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, kan tazleyerek çok büyük bir farkla Kurultay`dan daha güçlü bir şekilde çıkacaktır. Kurultay da tartışılan konular olacaktır. Bunlar mutlaka partinin lehine olacaktır. En üst organımız Kurultay olduğuna göre orada verilen kararlar doğrultusunda halkın karşısına daha güçlü bir şekilde çıkılacaktır diye umut ediyorum” dedi.

Soydan; “CHP kurultaydan daha da güçlenerek çıkacaktır”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; “Cumhurbaşkanlığı seçiminde düşük bir katılım ile Recep Tayyip Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan`ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesinde, hem sandık başına gidip tercihini Erdoğan`dan yana yapanlar etkili oldu hem de sandık başına gitmeyip boykot edenlerde Erdoğan`ın seçilmesine katkıda bulundu. Eğer insanlar sandık başına gitseydi, Recep Tayyip Erdoğan`ın seçilemeyeceği gibi Ekmeleddin İhsanoğlu da Cumhurbaşkanı seçilecekti. Hemen arkasından bir miktar milletvekilimiz kamuoyuna açıklama yaptı. Sanki zaferlerini kutluyorlarmış gibi bir tablo ile basın açıklaması yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan`ın seçilmesinden sonra AKP`de ciddi bir karmaşa ve karışıklık çıktı. Yani bir çatlak var. Kamuoyunda bunun tartışılması gerekirken, açıklama yapan milletvekilleri, ne yazık ki AKP içindeki çatlağı perdeleyip dikkatleri CHP`ye çektiler. Bana göre Erdoğan`a ikinci defa destek olmuş oldular. Kurultay`ın yapılmasını yerinde buluyorum. Bu kurultaydan Cumhuriyet Halk Partisi daha da güçlenerek çıkacaktır ve yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Paylaş