havadurum

CHP, İyi Parti ittifakı; Biga-Bayramiç CHP, Lapseki-Yenice İyi Parti

2013

 Siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına devam ediyorlar. CHP, Çanakkale Merkez ve birçok ilçede adaylarını temayül yoklaması şeklinde gerçekleşen ön seçimle belirlerken, belirlenen birçok aday CHP PM listesinde yer aldı.  Son olarak Eceabat ve Bozcada adaylarını CHP PM’de kesinleştiren CHP, İyi Parti ile yapılacak ittifak görüşmeleri kapsamında adaylarını belli olamayan ve seçimi kazanması kritik görülen ilçe ve beldelerde İyi Parti ile ortak aday belirledi.  Lapseki, Gökçeada, Geyikli, Kepez gibi ilçe ve beldelerde adaylık başvurularını kabul eden İyi Parti İl Başkanlığı ise dün yaptıkları yazılı açıklamada, yerel seçim çalışmaları kapsamında, CHP ile aralarında yapılan ittifak görüşmelerine dair mutabakat metnini yayınladı. Yapılan açıklamaya göre Biga, Bayramiç ilçeleri ile Karabiga, Umurbey ve Çardak beldelerinde CHP’nin adayları ortak aday olarak yer alırken, Lapseki ve Yenice merkez ilçeleri ile Gümüşçay Beldesi’nde İyi Parti adayları ortak aday olarak seçime girecekler. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, konuyla ilgili açıklamasında yerel bazda ittifak görüşmelerinin Cuma günü yeniden yapılacağını belirtirken, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ise Genel Merkez görüşmeleri dahilinde yeni alanlarda anlaşmaya varacaklarını söyledi.  İyi Parti İl Başkanlığı tarafından CHP İl Başkanlığı ile gerçekleşen mutabakat metninde; “Biga, Bayramiç ilçeleri, Karabiga, Çardak, Umurbey beldeleri adaylıkları CHP’ye bırakılmıştır. Lapseki, Yenice merkez ilçeleri ve Gümüşçay beldesi adaylıkları İyi Parti’ye bırakılmıştır. Biga ve Lapseki’de Belediye Başkan Yardımcılığı karşılıklı olacaktır. İlçe Örgütleri, Belediye Meclis üyeleri konusunda karşılıklı olarak anlaşacaklardır.   Ortada kalan ilçe ve beldelerle ilgili olarak, taraflar 21 Aralık Cuma günü tekrar bir araya gelerek görüşeceklerdir” maddeleri yer aldı.   İyi Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; “İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı ve CHP Çanakkale İl başkanlığı arasında yapılan İlk etap ittifak görüşmeleri neticesinde mutabakat metni çerçevesinde anlaşmaya varılmıştır. Görüşmeler halen karşılıklı sevgi saygı ve işbirliği çerçevesinde devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. 

 
“Adayı belli olan ilçeler için nihai sonuç,  liste YSK’na verilince belli olur”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Güneşhan; “İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, tüm üyelerin katılımıyla 12 Ocak`ta eğilim yoklaması yapılacak.  İyi Parti ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu görüşmeler çerçevesinde bazı ilçe ve beldelerde mutabakata vardık. Mutabakata varamadığımız ilçe ve beldeler içinse, Genel Merkezimiz uygun gördüğü takdirde gerekli adımlar atılacak.  Görüşmeler esnasında her şey olabilir. Kesin karar, görüşmelerin ardından belli olacak. Bunların hepsi eğilim yoklaması ile olduğu için nihai liste Yüksek Seçim Kurulu`na verildiği anda kesinleşir. Bu görüşmelerin ardından uzlaşma sağlanırsa taraflar ortak bir açıklama ile adaylara duyurulur” dedi. 
 
“Genel Merkez bazında görüşmelerimiz devam ediyor”
İyi Parti İl Başkanı Yıldızlar ise konuyla ilgili olarak; “Yerelde İl Başkanları olarak bir ön protokol yaptık. Lapseki, Yenice, Biga üzerinde bir anlaşma yaptık. Lapseki ve Yenice’de iyi Parti`nin Biga ve Bayramiç’de CHP`nin adayları ön plana çıkacak. Cuma günü bir randevumuz var. Genel Merkez ile görüşmelerimiz devam ediyor, çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş