havadurum

Çevre bilinci dalga dalga

Troia Festivali’nin kortej yürüyüşüne katılan Esenler Mahallesi sakinleri Kazdağları’nın önemine dikkat çekti.

386
 
Yürüyüşte pankart açan Esenler Mahallesi sakinleri, örnek hareketiyle Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine dikkat çekerek festival temasına vatandaş olarak verdikleri destek ile anlamalı bir etkinliğe imza attılar. “Yaşamak için yaşatalım, Susmayalım! Kazdağları’na sahip çıkalım” pankartı kortej yürüyüşünün ilgi odağı oldu. Çevreye karşı duyarlılığını ortaya koyan vatandaşlar büyük ilgi görürken festival için gelen yabancı konuklarında dikkatini çekmeyi başardı. Pankartlarıyla birlikte yürüyen mahalle sakinleri, çevre duyarlılığı nedeniyle Çanakkalelilerden büyük alkış topladı.
 
CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan, Ali Sarıbaş ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağları duyarlılığına dikkat çeken Esenler Mahallesi sakinlerine destek verdi. Kazdağları’nın önemine dikkat çektikleri pankartlarıyla kortej yürüyüşüne katılan Esenler Mahallesi grubu adına açıklama yapan İrfan Kütük, Kazdağları’nın altının üstünden daha değerli olduğunu söyledi. Mahalle sakinleri olarak Çanakkale’de Kazdağları bilincini oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Kütük; “Çanakkale’de yaşayan yurttaşlarımız çevresine çok duyarlı. Bu seneki festivalin ana teması Kazdağları olduğu için bizde Esenler’deki duyarlı vatandaşlar olarak bu festivale katılmadan önce Kazdağları ile ilgili ne yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk. Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda 100 kişi bir araya geldik. Hedefimiz, Kazdağları ile ilgili bilincin gelişmesine katkı sağlamak. Çünkü, Kazdağlarının üstü altından daha değerli.Aynı zamanda Kazdağları yaşam kaynağımız su kaynağımız. Bu bilince ulaşıp onu koruma noktasında harekete geçer isek altın şirketleri ÇED süreçleri sonrasında üretim izinlerini almış olsa bile amaçlarına ulaşamazlar. Halkın gücü önünde kimse duramaz.Halka rağmen altıncıların üretimlerini yapması zor. Kazdağlarını yok edecek bu girişime engel olmak halkın gücüyle orantılı olacaktır” dedi.
 
Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketleri nedeniyle suların zehirlendiğine dikkat çeken mahalle sakinleri “Yaşamak için yaşatalım, Susmayalım! Kazdağları’na sahip çıkalım” pankartı altında yürüyerek örnek bir tavır sergilediler.
 
 
Paylaş