havadurum

Çanakkale kışa teslim

Çanakkale’de etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaza bürünürken, ilçelerde de kar yağışı etkisini sürdürdü.

786
 
Çanakkaleliler sabaha kar yağışı ile birlikte uyandı. Günboyu etkisinin sürdüren kar yağışı yüksek kesimlerde daha etkili olurken, kent merkezinde ise hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kent merkezinde buzlanmaya karşı tedbir alınırken, soğuk nedeniyle sokaklar adeta sessizliğe büründü.
 
Edinilen bilgiye göre, kar yağışı, Biga, Yenice ve Bayramiç ilçesinde etkili olurken, özellikle Yenice`de karla mücadele çalışmaları başlatıldı. Soğuk havanın da etkili olduğu il genelinde buzlanma yaşanan yollarda Karayolları ekipleri ise, trafik akışının olumsuz etkilenmemesi için çalışma başlattı. Öte yandan, söz konusu ilçelerde kapalı köy yolu bulunmuyor.
 
Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yüksek kesimlerde sürecek kar yağışının il merkezinde serpinti şeklinde görüleceğini, termometrelerin bugün gece eksi 7, gündüz ise eksi 3`ü göstereceğini bildirdi. Yetkililer, cuma günkü yağışlarla sıcaklığının cumartesi günü 14 dereceye yükselmesinin beklendiğini kaydetti.
 
 
Ada seferleri de durdu
Kar yağışının etkili olduğu Çanakkale’deki kuvvetli poyraz deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi. Edinilen bilgiye göre, zaman zaman hızını artıran rüzgar nedeniyle, dün Bozcaada`dan Geyikli`ye 12.00, Geyikli`den Bozcaada`ya 14.00`te yapılması planlanan seferler iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, Bozcaada`dan Geyikli`ye saat 17.00`de yapılacak seferin 16.00`ya, Geyikli`den Bozcaada`ya gerçekleştirilecek 18.00`deki seferin ise saat 17.00`ye alındığını bildirdi. Öte yandan Kuzey Ege`deki poyraz Gökçeada-Kabatepe araba vapuru seferlerini de iptal ettirdi. Geçtiğimiz gün 2 seferin yapılamadığı Gökçeada-Kabatepe hattında dün de Kabatepe`den Gökçeada`ya saat 10.00, Gökçeada`dan Kabatepe`ye saat 16.30`da yapılması planlanan seferler iptal edildi. Çanakkale Boğazı ve adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü kaydetti.
Paylaş