havadurum

Çanakkale'de müteahhitler, kentsel dönüşüm için bir araya geldi

Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale Müteahhitler Birliği ile yeni mevzuatlar, kentsel dönüşüm ve deprem konularını görüştü. Toplantıda, Çanakkale’nin yaşanabilirliği ve güvenliği için atılacak adımlar ele alındı.

3189

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Çanakkale Müteahhitler Birliği; yeni gelişen mevzuatlar, kararnameler ile ilgili bir toplantı düzenledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen’in katılım sağladığı toplantıda; yeni rezerv alanları, imar planı (1/100 binlik plan), kentsel dönüşüm şartları ve devlet katkıları, inşaat maliyetleri, yapı denetim şirketleri, depremle ilgili ve sonrası için yapılması gerekenler konuşuldu.

Çanakkale Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız, birçok sorunun ele alındığı, çözüm odaklı toplantıya katılan İl Müdürü Bekir Çelen ve ekibine Yıldız teşekkür etti.

Başkan Yıldız, “Kentin paydaşları bir araya geldiği zaman çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Her şey Çanakkale'nin nitelikli yaşanabilirliği yüksek, insanların güvenle oturabileceği bir kent olması için.” dedi.

Toplantı; toplu fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş