havadurum

Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Öngen kimdir?

2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mehmet Öngen, Çanakkale’nin tanınmış avukat ve iş insanlarından biridir. Peki, Mehmet Öngen kimdir, ne yapmıştır, neden aday olmuştur? İşte, Mehmet Öngen hakkında merak edilenler…

2722

Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Öngen, Çanakkale’nin sorunlarına çözüm üretmek, kentin potansiyelini ortaya çıkarmak ve Çanakkale’yi 5 yılın sonunda kimsenin tanıyamayacağı bir estetik güzelliğe kavuşturmak için aday olduğunu söyledi. Mehmet Öngen, Çanakkale’ye Türkiye’nin ilk tatlı su yat limanı projesini de getireceğini duyurdu.

Av. Mehmet Öngen kimdir?

Mehmet Öngen, 1973 yılında Çanakkale’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Çanakkale’de tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1998 yılında Çanakkale Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık mesleğine başladı. 2002 yılında kendi hukuk bürosunu kurdu. 2004 yılında Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006 yılında Çanakkale Barosu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2008 yılında iş hayatına atıldı. Çanakkale’nin önde gelen inşaat, turizm, enerji, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin kurucusu ve yöneticisi oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Av. Mehmet Öngen'in çalışmaları nelerdir?

Mehmet Öngen, avukatlık mesleği ve iş insanlığı dönemlerinde birçok hukuki, sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel konuda çalışmalar yaptı. Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak, avukatların mesleki ve ekonomik haklarını savundu, hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesine katkıda bulundu. İş insanı olarak, Çanakkale’nin kalkınmasına, istihdamına, turizmine, enerjisine, tarımına ve hayvancılığına yatırımlar yaptı, kaliteli ve sürdürülebilir projeler üretti, sosyal sorumluluk projelerine destek verdi. Çanakkale’nin tanıtımına, kültürüne, sanatına, sporuna, eğitimine, sağlığına, doğasına ve tarihine önem verdi, bu alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara katkıda bulundu.

Av. Mehmet Öngen neden aday olmuştur?

Mehmet Öngen, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığını duyurdu. Aday adaylığını açıklarken, Çanakkale’nin sorunlarına çözüm üretmek, kentin potansiyelini ortaya çıkarmak ve Çanakkale’yi 5 yılın sonunda kimsenin tanıyamayacağı bir estetik güzelliğe kavuşturmak için aday olduğunu söyledi. Mehmet Öngen, Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olmasının nedenlerini şöyle sıraladı:

  • Çanakkale’nin, Türkiye’nin en güzel ve en özel kentlerinden biri olduğuna inanıyor.
  • Çanakkale’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışıyla yönetilmesinin, kentin ve kentlilerin hak ve çıkarlarına uygun olduğunu düşünüyor.
  • Çanakkale’nin, mevcut belediye başkanı Ülgür Gökhan’ın 15 yıllık başarılı belediye başkanlığı döneminde elde ettiği kazanımları korumak, geliştirmek ve yeni hedeflere ulaştırmak için, vizyoner, katılımcı, şeffaf, hesap verilebilir, yenilikçi, sürdürülebilir, eşitlikçi, adaletli, dayanışmacı, çevreci, insan odaklı bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç duyduğunu görüyor.
  • Çanakkale’nin, kent halkının ve partisinin desteği, güveni ve sevgisiyle, avukatlık ve iş insanlığı deneyimi, bilgisi, liyakati, çalışkanlığı, dürüstlüğü, samimiyeti, saygılılığı, sevgiliği, güvenilirliği, kararlılığı, cesareti, liderliği ile Çanakkale Belediye Başkanlığı görevine layık olduğunu hissediyor.
  • Çanakkale’nin, kendi hazırladığı ve Çanakkale’ye Türkiye’nin ilk tatlı su yat limanı projesini de içeren, kentin geleceğine ışık tutacak, kentin vizyonunu yükseltecek, kentin yaşam kalitesini artıracak, kentin ekonomisini canlandıracak, kentin turizmini çeşitlendirecek, kentin kültürünü zenginleştirecek, kentin doğasını koruyacak, kentin tarihini yaşatacak projelere ihtiyaç duyduğunu biliyor.

(Haber Merkezi)

Paylaş