Çanakkale’ye 47 milyon liralık yatırım müjdesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü, 12. Çağrı döneminde aldığı 37 büyük proje ile şehre 47 milyon liralık yatırım müjdesi verdi.

1647
Çoğunluğunu tavuk yetiştiriciliği ve konaklama tesislerinin oluşturduğu projelerin arasında zeytinyağı tesisleri, modern ahırlar, süt işleme tesisleri ve soğuk hava tesisi projeleri yer alıyor. Verdiği hibe destekleri ile adından sıkça söz ettiren kurumun İl Koordinatörü Ümit Ortan; “Amacımız; kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyesini artırmak, köyden kente olan göçü engellemek ve gençlerimizin kırsal alanda refah içinde yaşamalarını teşvik etmektir. Bu amaçlara ulaşmak için Çanakkale’de 2012’de kurumumuzu kapılarını sizlere açtık. Ülkemizin sadece 42 ilinde yer alan TKDK’nın, Çanakkale için büyük bir fırsat olduğuna inanarak azimle çalıştık. İlçe ilçe, köy köy gezdik, kapılarınızı çaldık. Birlikte Çanakkale’nin üretimine ve istihdamına birçok zenginlik kattık.
Sizler bize olan teveccühünüzü, sadece 4 dönemde 220’nin üstünde projeyi bize sunarak gösterdiniz. İşte biz, vazifemizi yerine getirirken heyecanımızı ve azmimizi bu teveccühten alıyoruz. Bu mutluluk içinde milyonlarca liralık hibeyi dağıttık. Bundan sonra da genç ve dinamik kadromuzla, ilimizde kalıcı eserler bırakmakta kararlıyız. Bu mutluluğu bizlere yaşattığı için Çanakkale halkına teşekkür ederiz” dedi.
Paylaş