Çanakkale’de grev var

HAK-İŞ’e bağlı Öz Büro İş Sendika üyesi işçiler SARAR mağazalarında toplu iş sözleşmesi imzalanmaması üzerine Çanakkale’de greve başladı.

2584

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (HAK-İŞ) bağlı Öz Büro İş sendikasına üye 400 işçi, çalıştıkları SARAR mağazalarında toplu iş sözleşmesi imzalanmaması üzerine greve başladı. “Bu iş yerinde grev var” pankartı bugün Çanakkale 17 Burda AVM önündeki SARAR mağazasında da açıldı. HAK-İş’ bağlı Öz Büro İş Genel Başkan Yardımcısı Alper Gökçek, “iş verenimiz ’20 bin liraya takım elbise sat, 4 bin liraya gömlek sat, ama ayda 17 bin lira maaş al’ dedi. Biz de buna ‘hayır’ diyoruz. İnsanca koşullarda yaşamak istiyoruz” sözlerine yer verdi. 29 ilde aralarında AVM’lerinde bulunduğu 69 giyim mağazasında bir bir, “Bu iş yerinde grev var” pankartları asılıyor.

Gökçek “İnsanca koşullar istedik. AVM’lerde artan enflasyon yüzünden artan yemek paraları ve yol paraları yüzünden geçinemez hale geldiğimiz için asgari ücretten biraz daha fazlasını istedik. Biz bütün gün ayakta dururken, bel ve boyun ağrılarıyla uğraşırken, iş verenimiz ’20 bin liraya takım elbise sat, 4 bin liraya gömlek sat, ama ayda 17 bin lira maaş al’ dedi. Biz de buna ‘hayır’ diyoruz. İnsan kaynakları müdürü bizlere tazminatını al işinden çık demeye başladı” dedi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş