havadurum

Çanakkale’de yol çalışmaları devam ediyor

Çanakkale Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen teknik çalışmalar kapsamında alt yapısı tamamlanmış olan bölgelerde yol yapım çalışmaları sürdürülüyor.

1010
 
 
Bu kapsamda son olarak Şekerpınar Mevkiinde başlatılan çalışmalar dahilinde bu bölgede daha önce Sülün Sokak`ta başlayan ve tamamlanan asfaltlama çalışmalarının ardından alt yapı çalışmaları tamamlanan, kaldırımların parke taş döşemesi gerçekleştirilen Marmara Sokak`ta da araç yolu asfaltlama işlemleri sürüyor. 197 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğindeki yolda, gidiş ve geliş iki şerit araç yolu, orta refüj, araç cebi ve yaya yolu bulunuyor. Marmara Sokak`taki çalışmaların da tamamlanması ile birlikte Şekerpınar Mevkiindeki tüm cadde ve sokaklarda yol yapım ve düzenleme çalışmaları devam ettirilecek.
 
 
Ahmet Piriştina`da Yol Çizgileri Çekiliyor…
Öte yandan, kentin önemli trafik akslarından biri olan Ahmet Piriştina Caddesi`nde de çalışmalar sürüyor. Demokrasi Caddesinden başlayıp Balıkesir Caddesine ulaşan Ahmet Piriştina Caddesinde, Barış Caddesi ile Karacaören yoluna kadar olan 1.100 mt`lik ikinci etap kısmında teknik alt yapı çalışmalarının ardından bitirilen asfaltlama çalışmaları sonrasında, yol çizgileri çekiliyor. 50 metre genişliğindeki bu caddede, toplamda 10 şerit bulunurken, 6 şerit ortada 3 geliş-3 gidiş istikametli ana ulaşım aksı, 4 şerit 2 geliş-2 gidiş istikametli tali ulaşım aksı şeklinde projelendirildi. Tali ulaşım aksının bir şeridi bisikletlere ayrılırken, 3 şeritli ana ulaşım aksının bir şeridi de otobüslere ayrıldı.
Paylaş