havadurum

"Bu saldırı barışa, kardeşliğe, demokrasiye yapılmıştır.."

698

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara`nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesi töreninde bir grubun saldırısına uğradı.  Kılıçdaroğlu, kendisine yapılan linç girişiminden sonra bir eve götürüldü. Kılıçdaroğlu`nun bulunduğu ev saldırganlar tarafından ablukaya alınarak taşlandı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu zırhlı araç içerisinde bölgeden çıkartıldı. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ülke genelinde tepkiyle karşılandı.  Kılıçdaroğlu saldırıdan yara almadan kurtulurken, yapılan açıklamalarda saldırının, dışarıdan gelen organize bir ekip tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.  Ülkenin her kesiminden saldırıya büyük tepki gelirken, Çanakkale’de ise CHP’li siyasilerde saldırıyı kınayarak, saldırıyı gerçekleştirenlerin toplumu ayrıştırma hedeflerine ulaşamayacaklarını vurguladılar. CHP Genel Sekreteri Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan tarafından yapılan açıklamalarda; “Bu organize saldırının sorumlusu kim? “Sorusu sorulurken; “Bu saldırı Türkiye’nin barışına, kardeşliğine, demokrasisine yapılmıştır” açıklaması yapıldı.

   
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya yönelik CHP’li siyasiler şu mesajları paylaştılar; 
Milletvekili Muharrem Erkek; “Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu mutlu mu acaba! Halkı kin ve nefrete sürükleyen, söylemlerin genel başkan düzeyinde gelmesi ne kadar acıdır. Bu organize saldırının sorumlusu kim?”
 
Milletvekili Özgür Ceylan; “Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı lanetliyorum. Haberi öğrenince Çubuk ilçesi Akkuzulu köyüne hareket ettik. Genel Başkanımız şu anda Genel Merkezimizde. Sağlık durumu iyi. Bu saldırı, Türkiye’nin barışına, kardeşliğine, demokrasisine yapılmıştır.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na üstelik bir şehit cenazesinde girişilen saldırıyı esefle kınıyorum. Tüm insanlığı kucaklayan, sevgi ve barış dilini konuşan Genel Başkanımızın yolu yolumuzdur. Toplumumuzu ayrıştırmak, bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacaklardır.”
 
İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Şehit cenazesinde acıyı paylaşmaya gidilen bir ortamda, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroglu’na yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırının arkasında neler olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz ve bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz.”
 
Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık; “Ülkenin hiçbir şekilde provokasyona, gerilimlere ihtiyacı yok. Ülkenin sıkıntıları var bunlar belli ve bunların çözümünü de mevcut sorumluluk sahibi olan, yönetimde olan insanların sağduyu içerisinde vatandaşa sunması gerekir. İnsanların içinden provokatörler çıkabilir, ancak ülkenin en son ihtiyacı olan şey bu gerilimdir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğluı’na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Toplumun sağduyusuna, bu ülke insanının aklına ve yüreğine, önümüzdeki sürece sahip çıkma bilincine güveniyoruz. Burada asıl olan iktidar başta olmak üzere herkesin sorumlu davranmasıdır.”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`na yapılan saldırı;  Ülkemizde yeşeren demokratikleşme umuduna yönelik saldırıdır. Saldırıyı kınıyorum. Geçmiş olsun Sayın Genel Başkanım, geçmiş olsun Canım Ülkem. Ekilen nefret tohumlarına ve toplumu ayrıştırma çabalarına karşın birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Ve diyorum ki bu ülkeye sevginin, barışın ve adaletin gelmesini engelleyemeyeceksiniz...”
(Eren Aşnaz)
Paylaş