havadurum

Başkan Gökhan "Halkımızın her türlü ihtiyacını gidermek üzere hazırız"

1795

 Coronavirüs salgınına karşı Çanakkale Belediyesi tarafından çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan belediye tarafından yapılan çalışmalarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bilgilendirmede bulundu. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların taleplerini yerine getirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Gökhan, şu ana kadar 651 adet erzak dağıtıldığını, 305 vatandaşında yine erzak temin ettiğini belirtti. Pazar yerleri ve otobüslerde maske dağıtımına devam edildiğini belirten Başkan Gökhan, pazar sayısının haftada 2 güne düştüğünü belirterek,  1 tonluk su dolum hakkının ise 10 tona çıkartıldığını ifade etti. En büyüm hedefin olabildiğince sokağa çıkmadan süreci atlatmak olduğunu dile getiren Başkan Gökhan, sürecin daha uzun sürmeyeceğini belirterek; “Dolayısı ile çoğunun gidip azının kaldığını varsayarak biraz daha sabır diliyorum. Her türlü ihtiyacınızı gidermek üzere hazırız. Belediyemiz kendi imkanları doğrultusunda çalışanlarımızı da koruyup kollayarak, nöbetleşe çalışma düzeni ile hizmeti aksatmadan devam ediyor” dedi.

 
“Bugüne kadar gelen çağrı sayısı itibari ile 651 adet erzak dağıtıldı”
Başkan Gökhan yaptığı bilgilendirme açıklamasında; “Özelikle coronavirüs salgını dolayısı ile sokağa çıkması kısıtlanan hemşehrilerimiz ve hayatlarını zorunlu olarak çalışarak geçirmek zorunda kalan hemşehrilerimize neler yaptığımızı, ne tür kolaylıklar sağladığımızı paylaşmak istedim. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkması yasak. Özellikle 65 üstü insanlarımızın taleplerini, erzak ve destek taleplerini yerine getirmeye çaba gösteriyoruz. Hem 112 servisi olmak üzere Vefa Derneği var. Bizlerde orada hizmet veriyoruz. Oraya gelen taleplerden belediyenin yapması gerekenleri biz karşılıyoruz. Ayrıca 444 17 17 nolu belediye çağrı telefonuna gelen talepleri yerine getiriyoruz. Bugüne kadar gelen çağrı sayısı itibari ile 651 adet erzak dağıtmışız. Sıcak yemek taleplerini yerine getirmişiz. Bu arada 305 hemşerimizde bizlere marketlerden erzak kolisi temin etmiş. Bizde onları ilgili ihtiyaç sahibi insanlara dağıtmışız. Eğer buna devam etmek isteyen, bize destek olmak isteyen hemşehrilerimiz varsa yine arzu etikleri marketten koli gönderebilirler. Bu, ‘fitre, zekat’ yerine geçer. Bizler giderek oralardan hazırlanan kolileri temin edip ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyoruz” dedi.
 
 “Her türlü talebinizi 44 17 17 No’lu telefondan bize iletebilirsiniz”
Başkan Gökhan alınan önlem ve destek çalışmaları ile ilgili; “Bu arada pazarlarımızda, otobüslerimizde maske dağıtımı devam ediyor. Çünkü insanların toplu olarak gitmek zorunda oldukları yerler var. Pazarlarımız hafta 2 güne düştü. Cuma günü ve Cumartesi günü ise Esenler pazarı olmak üzere yine orada maske dağıtımına devam ediyoruz. Belli bir nizam içerisine vatandaşlarımızın alışveriş yapması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun dışında gezici su dolum aracımız var. Akıllı sayacı olan hemşehrşilerimiz, sokağa çıkma yasağı olan hemşehrilerimize bu konuda destek oluyoruz. 1 ton su olan hakkımız 10 tona çıkartıldı. Bu noktada her türlü desteği gayreti gösteriyoruz. Her türlü talebinizi 44 17 17 No’lu telefondan ulaşmak sureti ile bize iletebilirsiniz. 112’de Vefa hattını da kullanabilirsiniz” dedi. 
 
“Sizlerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum”
Başkan Gökhan; “Burada hedefimiz olabildiğince sokağa çıkmadan evimizde kalarak bu dönemi geçirmek. Fazla uzun süreceğini tahmin etmiyorum. Dolayısı ile çoğunun gidip azının kaldığını varsayarak biraz daha sabır diliyorum. Her türlü ihtiyacınızı gidermek üzere hazırız. Belediyemiz kendi imkanları doğrultusunda çalışanlarımızı da koruyup kollayarak, nöbetleşe çalışma düzeni ile hizmete aksatmadan devam ediyor. Bunun için hiç endişeniz olmasın bu konuda sizlerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Evde kalmanızı bir kez daha rica ediyorum. Moraliniz bozmayın. Yine psikolojik destek hattımız var bu hattımızı da kullanarak destek alabilirsiniz” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş