Babacanoğlu; “Partiyi partiden yönetecek kadro kurma amacındayız”

İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu, AKP İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Aday açıklamasında Babacanoğlu’na il genel meclisi üyelerinden destek olmaması dikkatlerden kaçmadı.

601
 
Çanakkale’de 14 Nisan tarihinde yapılacak olan AKP İl Başkanlığı seçimi öncesi adaylar netlik kazanmaya başladı. Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Babacanoğlu, kongrede il başkanlığına aday olduğunu söyledi. Açıklamasında üstü kapalı mevcut AKP İl Başkanlığı yönetim kuruluna da göndermeler yapan Babacanoğlu’nun "Partiyi partiden yönetecek yetkin bir kadro kurma amacındayız. Hem il başkanıyla hem de yönetim kurulu üyeleriyle aldığı sorumluluğa sahip çıkan bir kadro kuracağız. Partiyi partiden yöneten bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz" şeklindeki açıklaması kafalarda soru işareti bıraktı. Bir basın mensubunun ‘Mevcut il yönetimi partiyi partiden yönetmiyor mu?’ sorusu üzerine Babacanoğlu; “Açıklamam yeteri kadar açık ve anlaşıldığını düşünüyorum” dedi.
 
“Partilileri birleştiren bir kadronun özlemi içerisindeyiz”
Tabandan tavana tüm partilileri birleştiren bir kadronun özlemi içerisinde olduklarını ifade eden Babacanoğlu; “Vatandaşın takdirini toplayan AKP uygulamalarının ilimizde yeteri kadar Çanakkalelilere duyurulamadığı, anlatılamadığı ve dolayısıyla bunlarında oya dönüştürülemediği inancındayız. Bunu daha iyi yapabilecek, kucaklayacak ve daha aktif hizmet eden bir kadro kurma anlayışımız özellikle niçin aday olduğumuzun en önemli gerekçesi olarak ifade edebiliriz. Öncelikle parti politikalarımızı daha iyi anlatmalıyız. AKP’nin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. İl başkanlığında bu harekete ve canlılığa uygun bir teşkilat yapısı kurmak amacındayız. Görev alacak ekibimizle birlikte bunu en iyi şekilde başaracağımıza inanıyorum. Tabandan tavana kadar partilileri birleştiren bir kadronun özlemi içerisindeyiz” dedi. Babacanoğlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “AKP  Çanakkale`de ilk yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanmak istiyor. Ancak ne var ki şuan partide böyle bir heyecan yok. Yeni bir heyecan lazım. Gerçekten belediye başkanlığını kazanabilmemiz için yenilik ve değim şart" diye konuştu.
 
İl Genel Meclisi üyeleri açıklamaya katılmadı
İl Genel Meclisi üyelerinin aday açıklamasına katılmamasını da gelen sorular üzerine değerlendiren Babacanoğlu; “Aktif arkadaşlarımızla ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bir kısmının bize desteği olabilir, bir kısmının ise başkana ya da başka bir adaya desteği olabilir. Bu doğaldır” diye konuştu.
Paylaş