havadurum

AK Parti'nin başvuru süreci bitti: İl genelinde yaklaşık 40 aday başvurdu

Çanakkale yerel seçimlere hazırlanırken, partilerde adaylık süreci sona yaklaşıyor. Geçtiğimiz gün AK Parti’de aday adaylığı başvurularının resmen sona ermesinin ardından Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, il genelinden yaklaşık olarak 40 başvuru alındığını aktardı.

1426

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nın aday adaylık başvuru süreci sona erdi. Geçtiğimiz akşam saat 19.00 itibariyle sona eren başvuru sürecinin ardından, 26 Kasım Pazar günü il teşkilatı katılımlı bir temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Teşkilat üyelerinin belediye başkan aday adaylıklarına ilişkin görüşlerinin alınacağı toplantının ardından belirlenecek aday için gözler, Genel Merkez’e çevrilecek.

Önümüzdeki günlerde AK Parti Çanakkale il teşkilat üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilecek olan temayül yoklaması hakkında bilgi veren AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, “Temayül süreçleri, adaylık sürecinin belirlenmesi için bir yoklamadır. Belediye başkan adaylık süreçlerinin belirlenmesi için tek başına bir kriter olmadığı gibi seçmenin de kimin olması ya da kimin olmaması gerektiği yönündeki kanaatlerini yansıtan bir değerlendirmedir. Bununla birlikte başka kriterleri de elbette Genel Merkez gözetecektir. Bizlerin de kanaatini o noktada alacaktır, ondan sonra da karar verecektir. Dolayısıyla teşkilatın sesi olması sebebiyle de önemli bir süreçtir ve biz bu sürece de hazırlanıyoruz. Pazar günü inşallah sabah 10’da başlayacağız akşamüzeri saat 16.00 gibi temayül sürecimizi, Genel Merkez Temayül Komisyonu Başkanlığında gerçekleştirip nihayetlendireceğiz, 12 ilçemiz için de.” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanlığı için bilinen 2 aday var

Çanakkale Belediye Başkanlığı için; geçmiş dönem Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ile İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel aday adaylığı başvurusunda bulundu. Çanakkale Belediye Başkanlığı için bilinen 2 aday bulunurken, il genelinde yaklaşık 40 başvuru alındığı öğrenildi. Aday adaylığı başvuru sürecinin dün itibariyle sona erdiğini hatırlatan Makas, “Belediye başkanlığı noktasında iddiasını ortaya koyan birçok aday adayımız var. Türkiye yüzyılının yeniden inşasında gerçekten AK belediyeler ile biz de bu yarışta varız diyen, kıymetli arkadaşlarımız var. Toplamda yaklaşık 40 başvurumuz var. 4 ilçede ve 6 belde de zaten belediye başkanımız var. Dolayısıyla hiç belediyesi olmayan bir partiye nazaran bizim aday adaylarımızın sayısı değişiklik gösterebilir, bu gayet normal. Biz sürecimizden memnunuz, bir sıkıntımız yok, hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

Genel Merkez’den atama olacak mı?

‘Başvuran isimler dışında Genel Merkez tarafından atama olur mu?’ sorusuna yanıt veren Makas,” “Genel merkezimiz, ‘ya biz şurada bu adaylarımızdan daha iyi bir öneriyi tespit ettik. Burada yürümek isteriz’ derse elbette genel merkezimiz burada bir kanaat kullanabilir. Ama biz isteriz ki bu süreçte aday adaylığı başvurusunda bulunan arkadaşlarımız, bu süreçte teşkilatımızın da desteğini almış adaylarımız sahneye çıkmış olsun, bunu temenni ederiz. Geleceği süreç gösterecek, sonuçta AK Parti; istişareleri ve geleceği olan, sorumluluk alabilen, inisiyatif kullanabilen bir parti. Milletimizin iradesi, her şeyin ve herkesin üzerinde... Dolayısıyla hayırlara vesile olsun inşallah.” şeklinde konuştu.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş