havadurum

Geçer, “Aydınlık bir Türkiye için adayım”

CHP Kadın Kolları İl Başkan Adayı Elveda Geçer, “Aydınlık bir Türkiye için mutlu güzel bir gelecek için genel iktidar için tüm yol arkadaşlarımın desteğini bekliyorum” dedi.

613

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları’na başkanlığını açıklayan mevcut başkan Elveda Geçer, “Biz kadına karşı şiddetin insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu herkese anlatacağız. 6284 sayılı kanunu tartışmaya açarak ayan beyan katillerin yanında saf tutanlara izin vermeyeceğiz. Çünkü biz cinsiyete dayalı ücret eşitsizliği ile emeklikte bile kadını yoksul kılan bu düzeni birlikte sonlandıracağız” dedi.

“Emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman en ön saflarda yer aldım”

Geçer, “Her zaman her yerde gururla söylediğim gibi doğma büyüme Çanakkaleliyim ve bir Çanakkale aşığıyım. Çalışma hayatımı kamuda yönetici olarak geçen sene sonlandırdım. Beni tanıyanlar çok iyi bilir çalışma hayatım boyunca uzun yıllar sendikacılık yaparak emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman en ön saflarda yer aldım. Bu amaç uğruna yıllarımı verdim. Emekli olduktan sonra bana teklif edilen il kadın kolları başkanlığı görevini onur duyarak kabul ettim. Yaklaşık 7 aydır bu görevi severek büyük bir coşkuyla partimize ve Cumhuriyet Halk Partili kız kardeşlerime yakışır bir şekilde yerine getirmek için çalıştım” dedi.

“Şehrimiz ve ülkemiz için yılmadan çalıştık”

“Göreve geldiğimde unutulmuş atıl durumda olan kadın kollarımızı kadınlarımızla birlikte tekrar ayağa kaldırdık” ifadelerine yer veren Geçer, “Kurumsal bir yapı kazandırarak bir çok anlamlı çalışmaya imza attık. Bu çalışmaları burada tek tek anlatmayacağım ama takip edenler biliyor ki ilçelerimizde yapılan kongrelerimiz dahil olmak üzere hiçbir ilçemizi ayırmadan hiç bir kız kardeşimizi ötelemeden ötekileştirmeden, birleştirici, örgütleyici ben değil biz mottosuyla hiç bir kişisel çıkar gözetmeksizin tamamen kadınlarımız, şehrimiz ve ülkemiz için yılmadan çalıştık. Göreve gelir gelmez başlayan yerel seçim maratonunda hep birlikte el ele omuz omuza gece gündüz demeden kimi gün evimizin yolunu unutarak kimi gün ailelerimizin zamanından çalarak hiçbir menfaat beklemeden çalınmadık kapı, konuşulmadık tek bir hemşerimiz kalmayana kadar çalıştık” sözlerine yer verdi.

“İstanbul sözleşmesinin tekrar uygulanmasını sağlamak için mücadele edeceğiz”

Geçer, İstanbul sözleşmesinin tekrar uygulanmasını sağlamak için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydederek, “Bu çalışmalarımızın karşılığında hem şehrimizde hem de ülkemizde zafer yaşadık. Daha yapacak çok işimiz var. Ve tüm bu yapacaklarımız için 15. Olağan kongremizde il kadın kolları başkanlığı için adayım. Çünkü biz kadın cinayetleriyle ölmeyi reddediyoruz. Çünkü İstanbul sözleşmesinin tekrar uygulanmasını sağlamak için mücadele edeceğiz. Uluslararası sözleşmelerin gerekliliklerini eksiksiz yerine getirerek şiddet mağduru kadınlara sadece mesai saatlerinde değil 24 saat koruma sağlanması için çalışacağız. Çünkü biz değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu hakları kaybetmemek için son gücümüze kadar direneceğiz” diye belirtti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş