havadurum

CHP’li Gündüz adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Seçil Gündüz, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıkladı.

737

30 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan kadın kolları İl Kongresi’nde yeni Başkan belirlenecek. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Seçil Gündüz, Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğunu duyurdu. CHP’li Gündüz, neden aday olduğuna şu ifadelerle yer verdi;

“Her kadının kendi ayakları üzerinde durabileceği bir sistem oluşturmak öncelikli hedefimdir”

“Kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi alanda daha güçlü bir konuma gelmesi için projeler geliştirmek ve hayata geçirmek istiyorum. Kadın emeğinin değerini artırmak, kadın girişimciliğini desteklemek ve her kadının kendi ayakları üzerinde durabileceği bir sistem oluşturmak öncelikli hedefimdir.

“Kadının toplum içindeki yerinin güçlenmesini istiyorum”

Kadınlarımızın hakları konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenlemek istiyorum. Bu doğrultuda seminerler, atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kadının toplum içindeki yerinin güçlenmesine katkıda bulunmak istiyorum.

“En önemli görevlerimden biri olacaktır”

Kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi için çaba göstermek, genç kadınların siyasete katılımını teşvik etmek ve onları bu alanda desteklemek en önemli görevlerimden biri olacaktır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin son bulması ve kadınların her alanda eşit haklara sahip olması için mücadele edeceğim. Bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için partimiz bünyesinde çalışmalar yürüteceğim”

“Daha güzel yarınlara yelken açacağız”

Çanakkale’nin kadınlar öncülüğünde daha aydınlık yarınlara taşınacağının vurgusunu yapan Gündüz “Bugün burada sadece bir adaylık açıklaması yapmıyorum; aynı zamanda sizlerle birlikte yürüteceğimiz bir yolculuğun da başlangıcını yapıyorum. Birlikte başaracağız, birlikte güçleneceğiz ve birlikte daha güzel yarınlara yelken açacağız. Sizlerin desteğiyle, Çanakkale’de kadınlarımızın sesi, soluğu ve umudu olmak için buradayım. Gelin, el ele verelim ve Çanakkale’yi kadınların öncülüğünde daha aydınlık yarınlara taşıyalım” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş